Argeş: Grădiniţa din Hârseşti va fi reabilitată cu fonduri UE
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Grădiniţa cu program normal Hârseşti va fi reabilitată cu bani europeni, miercuri fiind semnat contractul de 1,4 milioane de lei în prezenţa autorităţilor judeţene din Argeş şi a directorului Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat.

Grădiniţa va fi reabilitată, modernizată şi extinsă şi va beneficia de dotările necesare.

"Prin acest demers, Primăria Comunei Hârseşti beneficiază de finanţare nerambursabilă pentru îmbunătăţirea calităţii infrastructurii educaţionale aferente Grădiniţei cu Program Normal Hârseşti, astfel încât celor 43 de preşcolari să li se asigure un proces educaţional la standarde europene. În vederea atingerii acestui obiectiv vor fi realizate lucrări de reabilitare, modernizare şi extindere a corpului de clădire existent, ce vor avea ca rezultat creşterea nivelului de confort şi siguranţă al copiilor. De asemenea, prin dotările ce urmează a fi efectuate, se va asigura o infrastructură modernă, integrată", se arată într-un comunicat al CJ Argeş, remis, miercuri, AGERPRES.

Proiectul are o perioadă de implementare de 30 de luni.

CJ Argeş mai informează că, la acest moment, în regiunea Sud Muntenia sunt peste 1.100 de proiecte prin care se solicită bani europeni.

"În prezent, în regiunea Sud Muntenia s-au înregistrat 1.170 de proiecte (inclusiv aplicaţiile din cadrul SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 7,8 miliarde de lei. La nivelul judeţului Argeş, au fost depuse 244 de aplicaţii de către solicitanţii de fonduri Regio, având o valoare solicitată de peste un miliard de lei. Dintre acestea, cele şase proiecte înregistrate în cadrul Axei prioritare 10, solicită fonduri de peste 33 de milioane de lei", precizează CJ Argeş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel