Data publicării:

Argeș: DN73 va avea un nou pod peste râul Dâmbovița

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Noul pod va fi gata cel târziu în primăvara anului 2022
Noul pod va fi gata cel târziu în primăvara anului 2022
Drumul Național 73 va avea un nou pod peste râul Dâmbovița, la km 78+519, în punctul „Podul Dâmboviței”, anunță autoritățile.

Potrivit Ziarulargesul.ro, proiectul va fi terminat cel mai târziu în primăvara anului 2022. Valoarea investiției este de 33,8 milioane lei plus TVA, durata contractului fiind cinci luni perioadă de proiectare și zece luni pentru execuția lucrărilor, cu o garanție de cinci ani a podului. Noul pod va avea o lungime totală de 170 de metri și va fi de tip arc metalic cu calea sus, va avea rampele de acces din pământ armat cu înălțime de maxim 10 metri și o lungime de 593 m. În proiect intră o subtraversare a rampei Pitești printr-un pasaj de beton armat pentru accesul la proprietăți pe drumul local. Vor fi amenajate și două intersecții la DN73 pentru accesul spre centrul localității Podul Dâmboviței. 

Noul pod se va construi în aval de podul vechi, prin această investiție realizându-se o variantă ocolitoare a centrului satului Podul Dâmboviței. Lucrările executate vor duce la eliminarea restricțiilor de tonaj și de gabarit depășit de pe DN 73, redeschizându-se legătura pentru traficul greu dintre Pitești și Brașov. Podul existent în zonă este unul din zidărie din moloane de piatră, construit în 1886 și declarat monument istoric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel