Argentineinii au „uitat“ de Maradona și Eva Perón. Banca Centrală intenționează să pună chipul lui Messi pe bancnotele de 1000 de pesos / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Banca Centrală din Argentina ia în considerare includerea imaginii lui Lionel Messi pe bancnotele de 1.000 de pesos.

Argentina a obținut a treia stea pe stemă datorită victoriei uimitoare la Cupa Mondială 2022. A fost o victorie care a venit într-un moment ideal pentru argentinieni, întrucât Messi a manifestat anterior ideea că aaceasta va fi ultimul Campionat Mondial la care va participa.

Atacantul lui Paris Saint-Germain a condus echipa argentiniană în toate meciurile, iar cele trei goluri înscrise de Kylian Mbappé nu au fost suficiente împotriva echipei lui Messi. A fost o finală clasică, în care Franța a fost în pragul unei reveniri istorice de la 2-0, ducând jocul până la penalty-uri, dar unde nu au mai reușit să se impună în fața argentinienilor.

Acum, în mijlocul excesului de zel din toată Argentina, tot mai multe zvonuri apar în jurul figurii lui Leo Messi. Acolo, superstarul e privit mai mult decât legendă: tricoul lui s-a vândut pe întreaga planetă, a doborât recordul de aprecieri pe Instagram, iar acum până și Banca Centrală îl are în vedere pe Messi și, după cum relatează El Financiero, se spune că imaginea vedetei ar putea apărea pe bancnote de 1.000 de pesos.

CITEȘTE ȘI     -    Ce s-ar fi întâmplat dacă Messi ar fi refuzat să poarte "bisht", mantia neagră cu care a fost îmbrăcat la Cupa Mondială: "Nu cred că cineva își permite"

Fanii argentinieni s-au arătat încântați de această idee, iar acum ei speră că opțiunea de a-l vedea pe Messi creionat pe o bancnotă va ieși la lumină și, așa cum subliniază instituția de presă menționată mai sus, oficialii băncii cred că aceste bancnote ar deveni obiecte de colecție.

Au fost deja emise monede comemorative

Cu toate acestea, deși poate părea o noutate, Banca Centrală a Argentinei avea deja planuri legate de fotbal încă din 1978, când echipa a devenit campioană mondială pentru prima dată, și a emis monede comemorative, aceeași strategie pe care a urmat-o la cea de-a 50-a aniversare a morții Evei Perón, fosta Primă Doamnă a țării, scrie En.as.com.

CITEȘTE ȘI     -    Țara noastră a fost „reprezentată“ la Cupa Mondială din Qatar. O româncă a ținut trofeul înmânat lui Messi / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel