Arestul Central se extinde din cauza supraaglomerării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Arestul Central al Poliţiei Capitalei, în care a stat deputatul PMP Elena Udrea din 10 februarie până în 17 februarie, va fi extins, din cauza supraaglomerării, potrivit unor oficiali din IGPR.

Sursele citate au declarat că Arestul Central al Poliţiei Capitalei urmează să fie extins în alte două corpuri de clădire situate în curtea acestuia, ocupate de revista Poliţia Română şi Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii, întrucât gradul de ocuparea al Arestului a ajuns la aproape sută la sută, scrie Mediafax.

În acest sens, s-a hotârât ca redacţia să fie mutată în aceeaşi clădire în care funcţionează şi Centrul de Presă al IGPR, în strada Domniţa Anastasia, în timp ce angajaţii Institutului pentru Prevenirea Criminalităţii vor lucra în clădirea Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, din strada Mihai Vodă, unde, conform surselor citate, au început deja lucrările pentru reamenajarea birourilor.

De altfel, reprezentanţii IGPR au hotărât, încă de la sfârşitul anului trecut, ca Arestul Central să fie extins în alte două corpuri de clădire situate în curtea acestuia.

În prezent, în Arestul Poliţiei Capitalei sunt închişi, printre alţii, fosta şefă a DIICOT Alina Bica, cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin, primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi fostul ministru al Internelor Cristian David.

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Capitalei au declarat că "pe parcursul anului 2014 a fost analizată, în mai multe etape, situaţia Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă 1, programându-se lucrări de reabilitare şi igienizare a acestui spaţiu".

Sursa citată a precizat că în perioada următoare vor avea loc lucrări de igienizare în zona de acces, spaţiul destinat vizitatorilor, precum şi în camerele în care se asigură dreptul la grefă, urmând să fie adusă şi mobilă nouă.

Renovarea va fi realizată cu angajaţi ai Poliţiei Capitalei şi nu se va apela la serviciile unei societăţi private, a mai precizat sursa citată.

Elena Udrea, care a stat în Arestul Central al Poliţiei Capitalei o săptămână, până când a fost plasată în arest la domiciliu printr-o decizie a ICCJ, a solicitat conducerii structurii să-i permită ca, pe banii ei, să văruiască celula în care a fost închisă, să vopsească gratiile şi caloriferele, să schimbe mobilierul şi să tapeteze pereţii, potrivit unor surse din Poliţie.

Solicitarea Elenei Udrea urma să fie analizată în această săptămână de şeful Arestului Capitalei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel