Arestat pentru un gest nebunesc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
În contextul atentatului din Noua Zeelandă, un tânăr riscă ani grei de închisoare pentru un gest nebunesc.

Un tânăr de 18 ani a fost pus sub acuzare de un tribunal din Christchurch (Noua Zeelandă) pentru că a preluat imaginile video transmise în direct de autorul masacrului din acest oraş neozeelandez unde 50 de credincioşi musulmani au fost ucişi vineri, relatează AFP.

Justiţia nu a autorizat publicarea numelui acestui tânăr, de asemenea inculpat pentru publicarea unei fotografii a moscheii al-Nour din Christchurch cu menţiunea "ţintă atinsă" şi pentru incitare la violenţă. Pentru fiecare cap de acuzare este pasibil de 14 ani de închisoare.

Judecătorul a refuzat să îl elibereze pe cauţiune pe acest tânăr care va rămâne în arest până la următoare audiere, la 8 aprilie.

Vineri, extremistul australian Brenton Tarrant, fascist autoproclamat, a împuşcat 50 de persoane în moscheea al-Nour şi în cea din Linwood.

Anchetatorii spus că tânărul inculpat azi nu este deocamdată suspectat de implicare directă în masacru.

Judecătorul Stephen O'Driscoll a precizat însă că toate detaliile punerii sub acuzare a tânărului se află sub incidenţa unei ordonanțe "strict secret" care interzice presei să publice date despre acest caz.

Vezi și: Măsură luată de Facebook după atentatul din Noua Zeelandă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel