Arestat pentru instalarea a 18 aplicații pe un telefon mobil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
telefon mobil china
telefon mobil china
Un bărbat de 50 de ani este acuzat de un delict pentru care puțini primesc pedepse, chiar dacă sunt denunțați.  Acesta a fost arestat pentru spionaj și divulgare de secrete.  

Poliția Națională spaniolă a arestat în Mérida (Badajoz) un bărbat de 50 de ani care a instalat 18 aplicații mobile pe telefonul mobil al fostei sale soții cu scopul de a o spiona și cu ajutorul cărora controla apelurile, imaginile și aplicațiile pe care aceasta le descărca.

Victima a decis să depună o plângere la secția de poliție din Merida după ce a observat o funcționare ciudată a smartphone-ului său. Femeia a văzut, potrivit El Pais, că telefonul ei consuma rapid bateria și datele, că îi dispăreau fotografii și că existau interferențe atunci când efectua apeluri. Mai mult decât atât, o cunoștință a avertizat-o că i-a ascultat conversația pe care aceasta a avut-o cu o altă persoană, de pe telefonul mobil în cauză.

La examinarea telefonului, ofițerii au probat că acesta avea o aplicație-spion instalată, aplicație ce permite controlul terminalului de la orice calculator.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel