Data publicării:

ARESTAT pentru că vrea să candideze la prezidențiale. Vezi unde se întâmplă

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un celebru cântăreț a fost arestat pentru că și-a făcut publică intenția de a candida la alegerile prezidențiale. Iată unde se întâmplă.

Cântărețul ugandez Bobi Wine a fost arestat după ce a confirmat că va candidat la alegeri. Poliția ugandeză l-a arestat din nou pe acesta, un cântăreț popular și speranța prezidențială a opoziției, imediat după ce a fost confirmat drept candidat la alegerile de anul viitor.

Cum a fost arestat cântărețul?

 

Bobi Wine, care speră să-l înlăture de la putere pe actualul lider, Yoweri Museveni, a fost târât din mașină de către poliție. Televiziunea locală NBS, care a raportat de la fața locului, a declarat că cântărețul, al cărui nume real este Robert Kyagulanyi Ssentamu, a fost pus într-o camionetă a poliției după niște lupte violente între poliție și susținătorii săi. Purtătorul de cuvânt al poliției nu a răspuns imediat la acuzații. Autoritățile acuză îl frecvent pe Wine că organizează mitinguri care ar putea perturba ordinea publică, lucru pe care el îl neagă.

Criticii spun că președintele Ugandei, Yoweri Museveni, aflat la putere din 1986, depinde din ce în ce mai mult de forțele armate pentru a-și consolida poziția și autoritarismul.

Wine, în vârstă de 38 de ani, a câștigat inimile multor ugandezi prin solicitările sale persistente pentru ca Museveni, în vârstă de 76 de ani, să se retragă. Este deosebit de popular printre oamenii săraci din zonele urbane. Uganda nu a asistat niciodată la un transfer pașnic de putere, de la independența câștigată în 1962 față de stăpânirea britanică, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel