Arestare Sebastian Ghiță. Curtea de Apel Ploiești, decizie
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Curtea de Apel Ploieşti va judeca, în data de 27 martie, contestaţia formulată de fostul deputat Sebastian Ghiţă faţă de decizia Tribunalului Prahova care a dispus emiterea unui nou mandat de arestare pe numele său. 

Potrivit reprezentanţilor instanţei, Curtea de Apel Ploieşti a acordat, luni, termen pentru data de 27 martie pentru judecarea cauzei, având în vedere o solicitare de amânare formulată de reprezentantul Parchetului.

Tribunalul Prahova a dispus, miercuri, emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat. 

Magistraţii au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data punerii în executare a mandatului. 

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, după ce acesta a dispărut şi nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete. 

Potrivit unui comunicat al DNA, Sebastian Ghiţă este acuzat în acest ultim dosar că a primit în perioada 2007 - 2014, pentru contracte atribuite de instituţii şi autorităţi publice unor societăţi comerciale din domeniul IT, sume de bani cuprinse între trei şi zece milioane euro, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel