Urmărește emisiunea live
Arestare preventivă de 30 de zile pentru cinci traficanți care vindeau droguri de mare risc în cluburi și cazinouri
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @shyachlo
FOTO: Freepik @shyachlo
Cinci persoane care vindeau droguri de mare risc în cluburi și cazinouri au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Cinci persoane persoane au fost arestate pentru 30 de zile, fiind acuzate de trafic de droguri de mare risc, după ce au ar fi vândut cristal și substanțe psihoactive contra unor sume variind între 150 și 200 de lei/doză în cluburi și cazinouri, potrivit unui comunicat al DIICOT Buzău.

Anchetatorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău cu propunerea de arestare preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile.

”Referitor la (...) persoanele cercetate pentru trafic de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu psihoactive, instanţa a emis pe numele celor 5 persoane mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile”, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, scrie Agerpres.

Ce spune DIICOT-ul

”Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, aceștia au vândut, în mod repetat, droguri de mare risc (cristal) și substanțe psihoactive (2MMC), către consumatori din județul Buzău, cu sume cuprinse între 150 și 250 lei pentru o doză.

Doi dintre inculpați au acționat preponderent în zona unor cluburi și cazinouri, vânzarea substanțelor interzise realizându-se in incinta sau în imediata apropiere a acestora.

De asemenea, unul dintre inculpați a fost depistat în seara de 17.02.2024  în municipiul Buzău, în timp ce deținea o cantitate de cristal (3-CMC, drog de mare risc) în scopul comercializării.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate pe raza județelor Buzău și Brăila, au fost identificate și ridicate cantități de droguri  risc și mare  risc (cristal și comprimate cu substanța activă alprazolam), telefoane mobile precum și alte mijloace de probă”, au transmis procurorii.

Acțiunea  a beneficiat de polițiștilor in cadrul BCCO Ploiești și SCCO Brăila și al jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Buzău și Brăila.

Citește și: Patru persoane din Hunedoara, reținute pentru trafic de droguri de mare risc. Între cumpărători se află și minori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel