Data publicării:
Ardei umpluți cu brânză și legume, o idee excelentă pentru o cină cu prietenii
Toată lumea știe rețeta ardeilor umpluți cu orez și carne. Dar, iată, vă oferim azi o rețetă care amintește de vară și anume ardei umpluți cu brânză și legume.
Ardeii pot fi umpluți în diferite moduri: cu legume, carne sau chiar pește. Totul depinde de gusturile personale și ale mesenilor.
Prepararea ardeilor umpluți nu este deloc complicată și durează puțin. Iată o versiune complet vegetariană.
Pentru 6 porții veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
3 ardei roșii,
2 dovlecei,
300 grame de pesmet,
300 grame de cașcaval ras,
120 grame de roșii cherry,
2 căței de usturoi (opțional),
câteva frunze de busuioc,
brânză care se topește ușor,
ulei de măsline după gust,
piper și sare după gust.
Modul de preparare
Ardeii se spală, se taie în jumătate și se curăță bine interiorul, îndepărtând toate semințele. Ungeți interiorul ardeilor cu puțin ulei asezonat cu sare.
Într-un recipient se amestecă pesmetul și 200 grame de cașcaval ras. Se adaugă un praf de sare și piper. Tăiați dovleceii în bucăți foarte mici, apoi roșiile cherry și usturoiul.
Cele mai ieftine cornulețe cu gem: fără lapte, fără ouă și fără unt
Adăugați legumele în bolul cu pesmet și cașcaval și amestecați. Tăiați brânza în bucăți destul de mici și amestecați-o cu celelalte ingrediente.
Umpleți ardeii cu acest amestec. Adăugați deasupra restul de cașcaval ras. Puneți ardeii pe o tavă unsă cu ulei și dați-i în cuptor, pentru 30 de minute, la 180 de grade.
Mâncare din pulpe de pui și dulceață de ardei. Rezultatul te va uimi
Aveți grija ca ardeii să se coacă bine. Ardeii trebuie să fie moi, iar suprafața umpluturii - aurie și crocantă. Adăugați câteva frunze de busuioc crud și îi puteți servi pe masă. Poftă bună!
BONUS. Un aperitiv simplu din ardei grași: o rețetă ușoară, dar atât de gustoasă
Puteți prepara această rețetă zi de zi: nu este scumpă, dar este foarte gustoasă, sățioasă și rapidă.
În mod ideal, va trebui să pregătiți și un sos simplu, cu care gustul ardeilor se va dezvălui 100%.
Ingrediente:
ardei grași (galbeni sau roșii) - 12 bucăți,
ulei - 30 ml (de floarea soarelui sau măsline),
sare - ½ linguriță.
unt - 10 grame.
Pentru sos:
smântână - 300 grame,
mărar - 1 mănunchi,
usturoi - 2 căței,
ulei - 30 ml,
sare, piper, condimente - după gust.
Preparare
Ardeii trebuie spălați, uscați, așezați într-o tavă de copt și străpunși cu o furculiță în mai multe locuri. Lăsați cozile ardeilor, deoarece nu este nevoie să-i curățăm. Se toarnă mult ulei și sare deasupra ardeilor.
Apoi dăți tava cu ardei în cuptorul preîncălzit și îi coaceți circa 45 de minute, la 200 de grade.
În timp ce ardeii se coc, pregătiți sosul: adăugați mărarul tocat fin, usturoiul pisat și uleiul în smântână. Nu uitați să puneți sare și piper după gust. Amestecați bine sosul.
Apoi, puneți ardeii pe o farfurie, ungeți-i cu unt și stropiți-i cu condimentele preferate după gust. Serviți ardeii cu sosul pregătit. Sunt delicioși. Poftă bună!
BONUS. Dovlecel copt cu piept de pui: un preparat delicios pentru un prânz în familie
Acest fel de mâncare este ieftin și ușor de preparat, iar familia ta îl va iubi și își va diversifica dieta.
Dovlecelul este o legumă versatilă care poate fi gătită în orice fel. În plus, dovlecelul este delicios atât prăjit, cât și înăbușit. Dar astăzi vă propunem o rețetă simplă de dovlecel copt cu piept de pui. Acest fel de mâncare este perfect pentru masa de prânz pentru întreaga familie.
Ingrediente:
dovlecel - 2 bucăți,
unt - 50 grame,
piept de pui - 250 grame,
smântână - 1 lingură,
ouă - 2 bucăți,
pesmet - 2 linguri,
sare și piper măcinat după gust.
Mod de preparare
Pentru acest fel de mâncare, este mai bine să folosiți dovlecel tineri. Spălați-i, tăiați-i în jumătate și transferați-i într-o tigaie încălzită. Prăjiți-i pe ambele părți.
Brioșe, preparate într-o oală cu apă: un desert delicios, cu nimic mai rău decât cel copt în cuptor
Fileul de pui poate fi tăiat în bucăți mici sau trecut printr-o mașină de tocat. Adăugați în carne sare și piper. Apoi ouăle și amestecați bine.
Se unge o tavă de copt cu unt și se pune, mai întâi dovlecelul, apoi carnea de pui. Se presară stratul superior cu pesmet și apoi se toarnă smântâna.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit, la 120 de grade, pentru 1 oră. Serviți dovlecelul cu piept de pui pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News