Data publicării:
Ardei dulce, gătit în muștar: este aromat, delicat și are un gust picant
Fanii rețetelor neobișnuite vor aprecia cu siguranță acest mod de preparare a ardeiului dulce în sos de muștar.
Ardeiul va fi aromat și delicat, va avea un gust picant și va fi bun de consumat atât ca preparat independent, cât și în combinație cu o friptură sau cartofi prăjiți.
Ingrediente:
ardei roșu - 10 bucăți,
oțet de 9% - 70 ml,
apă - 150 ml apă.
zahăr - 2 linguri,
sare - o lingură,
ienibahar - 5 boabe,
dafin - 3 frunze,
muștar - 200 grame,
ulei vegetal - 150 ml.
Cum se prepară rețeta
Ardeii se curăță și se taie fâșii. Pregătiți marinada din apă, oțet, sare, zahăr, foi de dafin și ienibahar. Marinada se fierbe, apoi se reduce focul și se adaugă bucățile de ardei. Lăsați oala pe foc mic încă 15 minute. Dacă lichidul nu acoperă bucățile de ardei, adăugați-le pe rând în oală.
Sufleu de ciocolată fără coacere. Rețeta ușoară pe care o poate face și un adolescent
Într-un recipient separat, amestecați muștarul și uleiul vegetal până obțineți o pastă omogenă.
Scoateți bucățile ardeiul din marinadă, lăsați-le să se răcească puțin, apoi puneți-le în bolul cu pasta din muștar și ulei. Amestecați bine și puneți ardeiul cu muștar în borcane sterile. După ce ardeiul se va răci de tot, puneți borcanele în frigider.
BONUS. O gustare simplă din ardei gras. Nimic nu mai va rămâne pentru a doua zi
Acest aperitiv delicios din ardei proaspeți te va cuceri.
Veți avea nevoie de:
ardei bulgăresc - 12 bucăți,
ulei de floarea soarelui - 30 ml,
sare - 1/2 linguriță,
unt - 10 grame.
Pentru sos:
smântână - 300 grame,
mărar - 1 legătură,
usturoi - 2 căței,
ulei de floarea soarelui - 30 ml,
sare și piper după gust.
Rețeta pas cu pas
Ardeiul gras se spala, se usucă, se pune într-o tava de copt, se înțeapă cu o furculiță în mai multe locuri. Nu trebuie să le scoateți cozile și cotorul. Stropiți ardeii cu ulei și presărați sare deasupra.
Ardeii se dau în cuptorul preîncălzit, timp de 45-50 de minute, la 190-200 de grade până se rumenesc.
În timp ce ardeii se coc, puteți pregăti sosul. În smântână se pune mărarul tocat mărunt, usturoiul zdrobit și uleiul. Adăugați sare și piper după gust și amestecați totul. Așezați ardeii copți pe o farfurie, ungeți-i cu unt și stropiți-i cu mărar tocat.
Alături puneți bolul cu sos. Luați ardeiul de coadă și scufundați-l în sos. Poftă bună!
BONUS. Dovlecei pane cu sos de usturoi, plini de aromă. De azi, doar așa îi veți găti
Încercați această rețetă pentru un preparat savuros din dovlecei. Dovleceii preparați după această rețetă sunt foarte fragezi, suculenți, aromați și delicioși.
Veți avea nevoie de:
dovlecii - 0,5 kg,
smântână 20% - 300 grame,
2 ouă,
făină - 60 grame,
usturoi - 10 grame,
pătrunjel - 10 grame,
ulei de floarea soarelui - 5 ml,
sare după gust.
Rețetă pas cu pas
Se spală dovlecelul și se taie rondele de 3-4 mm grosime. Pentru pane, combinați 100 grame de smântână cu două două ouă, 60 grame de făină și sare. Amestecați bine. Înmuiați feliile de dovlecei în aluat și prăjiți-le la foc mediu, sub capac, într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui.
Feliile de dovlecel se prăjesc pe ambele părți. Scoateți feliile prăjite pe un prosop de bucătărie, ca să se elimine uleiul în exces.
Cheesecake fără coacere cu cremă de brânză. Un desert cremos, perfect pentru o cină în familie
Pentru sos, combinați 200 grame de smântână, cu usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Amestecați. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News