ARDE Delta Văcărești. Incendiu pe 20.000 de mp - UPDATE 2
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto ilustrativ
foto ilustrativ
2 hectare din Parcul Natural Delta Văcărești ard chiar în acest moment. ISU intervine de urgență.

UPDATE 2: Administraţia Parcului Natural Văcăreşti anunţă că incendiul izbucnit luni după-amiază a fost stins.

"Au fost stinse şi ultimele focare. În momentul de faţă, în parc nu mai arde nimic. Suntem în teren şi monitorizăm cu atenţie situaţia. Mulţumim pompierilor şi voluntarilor", a fost mesajul postat pe pagina de Facebook de reprezentanţii Administraţiei, citează Agerpres.

UPDATE: ISU Ilfov a venit cu noi precizări în ceea ce privește incendiul din Delta Văcărești. 

"La caz acționează 11 autospeciale de stingere, s-a solicitat suplimentare dispozitiv, sunt mai multe focare de incendiu, posibilități limitate de înaintare cu autospecialele dinspre dig spre zona centrală a focarului. Vântul intens influențează direcția de propagare a flăcărilor și intensifica arderea. Suprafață afectată estimată: 2 hectare", anunță ISU Ilfov. 

Știrea inițială

Un incendiu puternic a izbucnit în Delta Văcărești.

Ard aproximativ 30.000 mp, iar la fața locului acționeaza 9 autospecile de stingere.

"Este o intervenție pentru stingerea unui incendiu care se manifestă pe aproximativ 30.000 de metri pătrați, iar în acest moment acționează nouă autospeciale de stingere și cel mai probabil, numărul acestora va fi suplimentat. În acest moment sursa incendiului nu se cunoaște, până la finalizarea acțiunii. După cum știți, în zona Delta Văcărești se ajunge prin puține puncte de acces, două, trei puncte de acces. Din cauza vântului, s-a realizat o dezvoltare foarte reapidă a vegetației uscate din zona respectivă, și anume stuf", a declarat ISU Ilfov, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel