ARD a decis: Videanu, șef de campanie electorală, Traian Ungureanu, purtător de cuvânt
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
adriean_videanu
adriean_videanu

Liderul democrat-liberalilor Vasile Blaga a anunțat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a fost desemnat şef al campaniei electorale a ARD pentru alegerile parlamentare, iar europarlamentarul Traian Ungureanu va fi purtătorul de cuvânt al campaniei.

Vasile Blaga a precizat că decizia a fost luată în urma unei şedinţe a copreşedinţilor ARD, urmând ca strategia de campanie să fie aprobată în şedinţa Colegiului Director al PDL de duminică seară, la care participă şi ceilalţi copreşedinţi ai ARD, informează Mediafax.

Lansarea candidaților ARD la nivel național va avea loc, luni, în timp ce lansarea programului de guvernare al alianţei va avea loc marți.

Vasile Blaga a răspuns unei întrebări în legătură cu prezența preşedintelui Traian Băsescu la lansarea candidaţilor ARD, precizând că șeful statului nu a fost invitat, fiind doar o manifestare a alianţei.

Liderul PDL a notat că axul central al campaniei va fi programul de guvernare, care conţine în principal reducerea cotei unice de la 16 la 12% şi creşterea salariului minim de la 740 de lei la 850 de lei, iar de la 1 ianuarie 2015 la 1.000 de lei, criticând totodată, că cele șase luni de guvernare Ponta sunt "şase luni de minciuni". El a afirmat că minciuna a ajuns politică de stat, că preţurile au crescut "nemaivăzut după Revoluţie", arătând că inflaţia a fost lăsată de Guvernul Ungureanu la 1,8% în aprilie şi a ajuns acum la 5,3%. Blaga a mai spus şi că fondurile europene sunt blocate.

Printre propunerile pe care fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu le direște în programul de guvernare ARD e numără politica de predictibilitate fiscală, reducerea numărului de taxe de la sute câte sunt acum la sub zece, dar și scăderea graduală a CAS, astfel încât în 2015 să se ajungă la o reducere cu cinci puncte procentuale.

În schimb, preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, Aurelian Pavelescu, vrea să susţină în programul de guvernare aplicarea programului "şcoală după şcoală", care va fi finanţat de stat când va ajunge ARD la putere, menţionând că efortul bugetar ar fi de 200 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel