Arcul de Triumf, reîntregit cu basorelieful ”Budapesta”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
arcul_de_triumf_bucuresti
arcul_de_triumf_bucuresti

O placă similară cu basorelieful ”Budapesta”, care a fost scos în timpul regimului comunist, va fi montată pe monumentul Arcului de Triumf, informează reprezentanții Ministerului Culturii.

Basorelieful ”Budapesta”, în care era ilustrată pătrunderea Armatei Române în Budapesta în anul 1919, a fost scos de pe Arcul de Triumf în timpul regimului comunist, potrivit Realitatea.net.

Ministerul Culturii și Patrimoniului Național a prevăzut în proiectul de restaurare a monumentului proiectat de Petre Antonescu și construit în perioada 1921-1922 montarea unei plăci similare cu cea scoasă în regimul comunist, care făcea cinste ostașilor Armatei Române.

"Placa amplasată pe arcada interioară a emblematicului monument, Arcul de Triumf, a fost scoasă în timpul regimului comunist. Este vorba despre basorelieful ”Budapesta” care făcea cinste ostaşilor Armatei Române. În proiectul de restaurare al Arcului de Triumf, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional a prevăzut recent montarea unei plăci identice în acelaşi loc în care era amplasată placa iniţială", mai spun sursele citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel