Arafat: Se permite organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje cu respectarea regulilor sanitare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Raed Arafat / Foto gov.ro
Raed Arafat / Foto gov.ro
Șeful DSU Raed Arafat a susținut un briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 10 mai. 

Raed Arafat a declarat, la Palatul Victoria, la finalul ședinței de guvern din 10 mai, că „este eliminată restricția privind participarea la organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reședință.”

Organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje, numai cu respectarea regulilor sanitare

Șeful DSU a subliniat că organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje este permisă doar cu respectarea regulilor sanitare.

Astfel, se va permite organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase numai cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin Ordinul comun al ministrului Sănătății și al secretariatului de stat pentru culte.”, a precizat Arafat.

VEZI ȘI: Starea de alertă, prelungită! Excepția de pe 13 mai 2021. Arafat: Avem elemente de noutate

Competițiile sportive cu participarea spectatorilor, permise cu anumite condiții 

De asemenea, luni, la Palatul Victoria, Raed Arafat a anunțat că evenimentele sportive de pe teriotirul României vor putea să se desfășoare cu spectatori, dar doar cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, sub formă de teste pilot și cu anumite condiții de participare.

„Crearea posibilității astfel încât competițiile sportive să se poată desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății”, a mai spus șeful DSU.

Tot astăzi, s-a aprobat prelungirea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai 2021. Se permite însă circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei în data de 13 mai 2021, în intervalul orar 2-5 dimineața, pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă a credincioșilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan.

Cîțu spunea că, odată cu prelungirea stării de alertă, se va renunța la anumite restricții 

Anterior ședinței de Guvern din 10 mai, premierul Florin Cîţu a declarat că, odată cu prelungirea stării de alertă, se va renunţa la anumite restricţii care „nu-şi mai au sensul”.

„Da, prelungim starea de alertă. Da, sunt unele măsuri care nu-şi mai au sensul. De exemplu, în ceea ce priveşte staţiunile montane cu schiul. Nu are sens să fie în hotărârea de Guvern şi atunci vom scoate acele restricţii pentru schi, de exemplu. Avem nişte restricţii pe care le-am introdus în urmă cu două luni de zile, ele vor fi scoase, că nu au sens”, explica Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel