Arabia Saudită, singura candidată pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2034
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Arabia Saudită a lansat oficial vineri campania pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, într-un moment în care se află singura candidată la acest eveniment de amploare, relatează AFP.

Federația de Fotbal din Arabia Saudită (SAFF) a prezentat în mod oficial sloganul "Growing. Together." și logo-ul candidaturii, care constă în panglici multicolore întrepătrunse, desenând numerele 3 și 4, decorate cu "imagini fotbalistice și simboluri culturale", conform declarațiilor transmise de SAFF printr-un comunicat de presă.

Această candidatură este văzută ca o reflectare a schimbărilor rapide prin care trece țara, conform declarațiilor președintelui federației, Yasser Al Misehal.

Candidatura Arabiei Saudite la organizarea Cupei Mondiale face parte din strategia de influențare prin intermediul sportului, încadrându-se în proiectul ambițios "Vision 2030" condus de Mohammed Ben Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite.

Verdictul, așteptat cu interes, va fi anunțat fără suspans la finalul anului 2024

Cu Arabia Saudită singura candidată la organizarea Cupei Mondiale din 2034, după retragerea cvartetului Argentina-Uruguay-Paraguay-Chile, se conturează un viitor fără suspans în această privință. Primele trei țări menționate vor co-găzdui meciuri la Cupa Mondială din 2030, alături de Spania, Portugalia și Maroc, în timp ce Australia și-a retras candidatura pentru ediția din 2034 la data de 31 octombrie.

Decizia privind țara gazdă a Cupei Mondiale din 2034 este programată să fie anunțată la sfârșitul anului 2024, fiind așteptată cu mare interes de comunitatea fotbalistică internațională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel