Data publicării:

Arabia Saudită respinge evacuarea populaţiei din Gaza

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Mii de palestinieni au fugit vineri pe străzile devastate din Gaza, sperând să-şi găsească refugiu mai spre sud
Mii de palestinieni au fugit vineri pe străzile devastate din Gaza, sperând să-şi găsească refugiu mai spre sud
Arabia Saudită a declarat vineri că respinge 'categoric' orice strămutare a populaţiei din Gaza, condamnând bombardarea 'civililor fără apărare', fiind cea mai puternică critică la adresa Israelului de la atacul lansat de Hamas, relatează AFP. 

Riadul 'declară respingerea categorică a apelurilor pentru strămutare forţată a populaţiei palestiniene din Gaza şi condamnarea bombardării continue a civililor lipsiţi de apărare' pe acest teritoriu, a declarat Ministerul saudit de Externe într-un comunicat.

Mii de palestinieni au fugit vineri pe străzile devastate din Gaza, sperând să-şi găsească refugiu mai spre sud, după ce armata israeliană a ordonat populaţiei să evacueze nordul acestui teritoriu unde se pregăteşte o ofensivă terestră în ripostă la atacul sângeros lansat în urmă cu o săptămână de Hamas.

Comunicatul saudit a fost publicat în momentul în care secretarul de stat al SUA Antony Blinken a sosit la Riad în cadrul unui turneu în şase ţări arabe, după ce a vizitat Israelul. Arabia Saudită amână perspectiva sprijinită de Statele Unite de normalizare a legăturilor cu Israelul, au declarat două surse familiarizate cu modul de abordare al Riadului, citate de Reuters, semnalând o regândire rapidă a priorităţilor sale de politică externă pe fondul escaladării războiului dintre Israel şi gruparea palestiniană Hamas, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel