Urmărește emisiunea live
Arabia Saudită, afacere uriașă cu România. Rădulescu, de ce a picat - video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor, într-un interviu acordat DC News, a vorbit despre o afacere cu potențial uriaș pentru România.

Rădulescu a povestit părți dintr-o discuție purtată în Arabia Saudită, aceasta având loc în anul 2011.

„În 2011, când eram secretar de stat, am fost într-o delegație în Emiratele Arabe și după aceea în Arabia Saudită. Am discutat cu regele. Rolul meu era să prezint agricultura României și ce facem. Primul lucru care m-a întrebat a fost dacă se poate cumpăra de către ei pământ aici. Și a doua chestiune, a zis: eu vreau să fac în România două milioane de tone de orz, contract pe zece ani. Cu cine vorbesc? Cine îmi dă garanție că acest contract va funcționa timp de zece ani? I-am spus diplomat, știam răspunsul, dar era jalnic să îl dau. Trebuia să îi spun: nu aveți cu cine! Dar i-am spus da, avem societăți comerciale care se ocupă, care au contracte cu fermierii și să vină reprezentantul dumneavoastră și, împreună cu Ministerul Agriculturii, vor face. Realitatea nu este asta", a spus Adrian Rădulescu.

„Era o legătură directă între agricultor și consumatorul final. Orzul are un preț dacă îl dai la retaileri mari. Știai și de ce pui orzul respectiv, pentru că, din păcate, la noi se întâmpla așa: anul acesta e un preț bun la orz, la anul?", a punctat acesta.


Video

Răspunsul complet, mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel