Arabi migranți, depistaţi la frontiera româno-ungară
Autor: Bogdan Cotigă | Publicat pe: 30 dec 2018, 15:01
WhatsApp
Migranți-fotografie-cu-scop-ilustratic
Migranți-fotografie-cu-scop-ilustratic
Un număr de 41 de cetăţeni străini au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera româno-ungară pe jos.

Potrivit unui comunicat al IGPF, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. 'Astfel, în urma acţiunii, poliţiştii de frontieră români au interceptat şi reţinut în apropierea fâşiei de protecţie a frontierei de stat douăzeci şi două de persoane care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria', se precizează în comunicat.

Unde doreau să ajungă

În acelaşi timp, arată sursa citată, au fost anunţate autorităţile de frontieră din ţara vecină pentru cercetarea zonei, care au informat că în imediata apropiere a graniţei a fost depistat un alt grup, de 19 persoane. 'Grupul depistat pe teritoriul României a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări, iar în cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt douăzeci şi unu de cetăţeni din Irak şi unul din Afganistan, dintre care cincisprezece adulţi, având vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani, şi şapte minori, cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România', se menţionează în comunicat. IGPF precizează că persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, unde doreau sa-şi găsească locuri de muncă. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări asupra persoanelor în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun. 

VEZI ȘI:

Restricţii trafic Ungaria. Se pot crea blocaje la frontieră

Percheziții de amploare în Timișoara și București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?