Țara care conduce lumea la capitolul energie regenerabilă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
China continuă să fie o forță de neoprit în domeniul energiei regenerabile. 

Un nou raport publicat de Institutul pentru Economie Energetică și Analiză Financiară (IEEFA) se axează pe eforturile țării de a conduce lumea în ceea ce privește generarea de energie regenerabilă.

Raportul precizează că în 2017, investițiile totale ale Chinei în proiecte cu energie curată au inclus mai mult de 44 de miliarde de dolari, o creștere semnificativă comparativ cu 2016, unde investițiile au fost de 32 de miliarde de dolari.

Tim Buckley, Directorul IEEFA pentru Studii de Finanțare a Energiei, spune că decizia Statelor Unite de a se retrage din acordul de la Paris privind clima a fost un catalizator important pentru dominarea Chinei în domeniul energiei regenerabile.

În timp ce angajamentul în materie de surse regenerabile este impresionant, China nu a renunțat complet la legăturile sale cu combustibilii fosili. Țara încă se bazează pe cărbune pentru a satisface o parte din nevoile sale energetice masive.

Totuși, portofoliul energetic al națiunii se extinde rapid dincolo de combustibilii fosili, deoarece China însumează o varietate de resurse regenerabile, ca hidro energia, energia eoliană, energia solară, bioenergia și altele.

China a înregistrat o creștere considerabilă în ultimele decenii, transformând țara într-o forță industrială. Chiar și așa, statul are și o reputație proastă cu privire la nivelurile periculoase de poluare. În ultimii ani, guvernul chinez a făcut pași importanți în schimbarea acestui val și a ajuns să închidă 40% din fabricile sale, pentru nerespectarea reglementărilor privind emisiile, potrivit Futurism.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel