„Ar fi trist să existe la acest nivel un troc politic”, susține Bogdan Chirieac, după ce Klaus Iohannis ar fi ajuns la o înțelegere pentru a renunța cursa pentru NATO
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim
Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim
Află ce declarații a făcut analistul politic Bogdan Chirieac despre faptul că președintele României, Klaus Iohannis, ar fi ajuns la o înțelegere pentru a renunța la cursa pentru funcția de secretar general al NATO.

Klaus Iohannis ar fi ajuns la o înțelegere pentru a renunța la cursa pentru NATO până la începutul lunii iunie sau cu o lună înainte de marele summit NATO de la Washington, au declarat doi înalți oficiali europeni, pentru Politico, care au beneficiat de protecția anonimatului.

Citește mai multe aici: Klaus Iohannis ar fi ajuns la o înțelegere pentru a renunța la cursa pentru NATO - surse Politico

„Eu cred că trebuie să așteptăm în continuare comunicatul oficial atât al Alianței Nord Atlantice, cât și al Cotroceniului de la București, fiindcă și anterior presa străină dădea mari șanse lui Klaus Iohannis în funcția de secretar general al NATO, lucru care s-a dovedit total neadevărat. Ceea ce se spune că Ungaria l-ar sprijini, nu, oficial Ungaria nu l-ar sprijini, doar a spus că ar fi bine să fie și cineva din est, e o mare diferență, și că nu e de acord cu Mark Rutte, nespunând precis că e de acord cu Klaus Iohannis.

„Sunt niște criterii care trebuie respectate, nu negociere ca la tarabă”

Ar fi trist, dacă mă întrebați, să existe la acest nivel un troc politic, adică mă retrag din cursa pentru NATO, dar îmi dai un post gras la Uniunea Europeană. Eu sper că lucrurile nu funcționează așa pe cele mai înalte culmi ale clubului occidental, care este Uniunea Europeană. Cred că acolo sunt niște criterii care trebuie respectate, nu negociere ca la tarabă: 'Mă retrag de la secretar general al NATO, unde n-am avut nicio șansă, ca să îmi dați un post important la Uniunea Europeană”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel