Aproape o jumătate de milion de comprimate de diazepam și alte droguri de mare risc, introduse ilegal în România
Trei persoane au fost reținute și o alta se află sub control judiciar într-un dosar de trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc.
Procurorii DIICOT din cadrul Biroului Teritorial Arad au dispus reținerea preventivă a trei persoane și măsura controlului judiciar pentru o alta, toate fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la trafic de droguri de risc, trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc, potrivit unui comunicat la DIICOT.
Conform sursei menționate, ”din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că, aceștia, împreună cu un alt inculpat (arestat preventiv anterior în acest dosar) au determinat un făptuitor (cetățean străin) să introducă în România o cantitate de peste 440.000 comprimate conținând diazepam, alprazolam și clonazepam (droguri de risc), urmând să fie comercializate pe teritoriul țării.
Inculpații au stabilit împreună modalitățile de intermediere a tranzacțiilor, de plată , transport precum și locul de depozitare al drogurilor până la revânzare”, se arată în comunicatul DIICOT.
Astfel, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de sâmbătă, 30 martie, au fost descoperite și ridicate mai multe comprimate din categoria drogurilor de risc (alprazolam), deţinute ilegal, în scopul comercializării, precum și alte mijloace de probă.
”La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a doi dintre inculpați și a arestul la domiciliu față de al treilea, conform propunerii formulate de către procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Arad.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Arad. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Arad și jandarmilor din I.J.J. Arad.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. ”Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai transmis procurorii DIICOT.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News