Data publicării:

Aproape jumătate din câinii capturați din capitală, doar din două sectoare ale Bucureștiului

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Facebook @ ASPA
FOTO: Facebook @ ASPA
În numai două sectoare din București au fost capturați aproape jumătate din numărul total de câini, potrivit ASPA.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a anunțat că aproape jumătate dintre câinii capturați de pe raza municipiului București, în primele zece luni ale anului, provin din Sectoarele 5 și 6.

”În perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, echipajele ASPA au capturat din sectorul 6 un număr de 509 câini, ceea ce reprezintă 25,6% din numărul total de câini capturați și transportați în adăposturile ASPA.

Zonele de unde se capturează cel mai des sunt: Lacul Morii, Cartier ANL Brâncuși, Drumul Valea Largă, Drumul Osiei, Drumul Ciorogârla, Str. Preciziei, Str. Valea Călmățuiului, Str. Valea Cascadelor, Bd. Timișoara, Prelungirea Ghencea.

În aceași perioadă, echipajele ASPA au ridicat din sectorul 5 un număr de 428 de câini, ceea ce reprezintă 21,53% din numărul total de câini capturați. Cei mai mulți provenind din zonele: Drumul Cooperativei (zona Cimitirului Militar Ghencea 3), Drumul Funigeilor, Drumul Ghindari, zona magazinului Dedeman Ghencea, șos. Sălaj (zona Târgului Pucheni), șos. Vârtejului, șos. București-Măgurele, str. Ghidigeni, str. Zăbrăuțului, str. Lacul Pasărea, Intrarea Șinei, str. Tiparniței, str. N.D. Cocea, str. Căruței”, au scris reprezentații ASPA, pe Facebook.

Astfel, ASPA susține că cifrele prezentate indică faptul că ”aceste zone sunt problematice, iar capturarea nu este suficientă”, mai mult, că în paralel cu capturarea animalelor, este necesar ca în aceste zone polițiștii locali de sector ”să realizeze acțiuni de identificare și, după caz, sancționare a proprietarilor care dețin câini nesterilizați și nemicrocipați.

De asemenea, verificări ar trebui realizate și la persoanele care nu au proprietățile îngrădite corespunzător, iar câinii pot circula liber între spațiul privat și cel public. Totodată, o soluție pentru prevenirea abandonului câinilor, este montarea de camere de supraveghere video în zonele de unde se capturează cel mai mult”, au mai transmis reprezentanți ASPA.

Citește și: 500 de pui de câine au fost ridicați de pe străzile Bucureștiului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel