Data publicării:
Aproape 40% din timpul petrecut cu treburile casnice ar putea fi automatizat în 10 ani
39% din timpul petrecut pentru a face treburile casnice ar putea fi automatizat în 10 ani.
Un studiu interesant publicat în PLOS ONE pe 22 februarie 2023, confirmă cele mai mari temeri ale noastre. O echipă condusă de Ekaterina Hertog, profesor asociat de inteligență artificială și societate la Universitatea din Oxford, și colegii din Japonia, a efectuat un sondaj și au constatat că 39% din timp este petrecut în prezent pe muncă casnică neremunerată.
În viitor această treabă va fi făcută de roboți.
Automatizarea ar putea reduce timpul petrecut cu treburile casnice cu 39%.
Deși bărbații petrec doar jumătate din timp față de femei la treburile casnice, doar câteva studii au examinat automatizarea în ceea ce privește munca domestică neremunerată sau modul în care predicțiile despre automatizare diferă cu adevărat în funcție de experții AI, conform comunicatului. .
29 de experți în AI, bărbați și femei, din Marea Britanie și 36 de experți din Japonia au fost rugați să estimeze cât de automatizate ar putea fi 17 sarcini casnice și de îngrijire în următorii 10 ani.
„Studiul nostru cu experți în tehnologie din Marea Britanie și Japonia a constatat că, peste 10 ani, automatizarea casnică ar putea reduce timpul petrecut cu treburile casnice curente cu 39%”, au spus autorii.
Experții au prezis ca sarcina cea mai automatizată va fi reprezentată de cumpărăturile alimentare (59%), iar sarcina cel mai puțin automatizată va fi îngrijirea fizică a copiilor (21%).
Experții din Marea Britanie credeau că automatizarea ar putea înlocui mai multă muncă casnică (42%) decât experții japonezi (36%). Potrivit autorilor, acest lucru ar putea fi din cauza asocierii mai mari a tehnologiei cu înlocuirea forței de muncă în Marea Britanie decât în Japonia.
Studiile anterioare au descoperit că bărbați erau mai optimiști în ceea ce privește automatizarea domestică decât femeile. Femeile din Japonia au fost puțin mai optimiste și autorii cred că acest lucru ar putea fi atribuit disparității de gen din Japonia în gospodării.
Autorii avertizează că eșantionul divers al studiului nu reprezintă statistic domeniul și este prea mic pentru a generaliza concluziile tuturor experților AI, conform Interesting Engineering.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News