Aproape 3 ani de închisoare pentru că a înregistrat filmul de la cinema
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gratii
gratii
Un pirat cibernetic a fost condamnat la o pedeapsă de 33 de luni de închisoare, după ce a înregistrat filmul "Furios şi iute 6/ Fast & Furious 6" în timpul proiecţiei acestei pelicule într-un cinematograf din Marea Britanie.

Philip Danks a înregistrat al şaselea opus din franciza "Furios şi iute" în timpul proiecţiei filmului într-un cinematograf britanic, a publicat copia peliculei pe internet şi apoi a produs, distribuit şi vândut mai multe copii ale lungmetrajului, relatează screendaily.com, citat de Mediafax.

Incidentul s-a produs pe 17 mai 2013, atunci când Philip Danks a mers în cinematograful Shawcase din oraşul britanic Walsall şi a folosit o cameră video pentru a înregistra acest blockbuster produs de Universal Pictures în prima zi de proiecţii a filmului.

Danks a încărcat copia filmului pe internet în ziua următoare, iar aceasta a fost descărcată apoi de peste 700.000 de ori.

El s-a folosit de asemenea de reţeaua de socializare Facebook pentru a vinde copii ale filmului "Fast & Furious 6" la preţul de 1,5 lire sterline (2,5 dolari).

Reprezentanţii Federation Against Copywrit Theft (FACT) l-au identificat pe Philip Danks, care folosea pe internet pseudonimul "TheCod3r".

Pe unul dintre site-urile pe care acele copii erau disponibile spre descărcare, utilizatorul TheCod3r a publicat următorul mesaj: "Bucuraţi-vă de acest film, am avut nevoie de două încercări pentru a-l copia, pentru că prima cameră video a murit (durata de viaţă a bateriilor era groaznică) după 40 de minute de la începutul filmului, iar eu am fost nevoit să vizionez filmul a doua oară pentru a putea să înregistrez o copie decentă cu o altă cameră video".

La cinci zile după comiterea infracţiunii, Philip Danks a fost arestat de poliţia din West Midlands. El era ajutat de iubitul surorii sale, Michael Bell, care a fost plasat pentru 12 luni în regim de libertate condiţionată şi a fost condamnat la 120 de ore în folosul comunităţii.

Ambii piraţi cibernetici şi-au recunoscut vinovăţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel