Data publicării:

Aproape 100.000 oameni din Argeș au rămas fără apă, după ce pământul ar fi plecat la vale de la cutremur. Autoritățile le recomandă oamenilor să-și facă provizii / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Aproape 100.000 de oameni din zona de nord a județului Argeș au rămas fără apă.

Aproape 100 000 oameni rămân cel puțin trei zile fără apă. A plecat pământul la vale. Este a cincea avarie din ultimii 7 ani când un oraș întreg e fără apă potabilă. Ultima avarie a avut loc în noaptea de 14 spre 15 februarie în 2022 la una dintre conductele de aducțiune în zona Voinești.

„Avem o avarie majoră la conducta de aducțiune. În 30 min. se oprește apa în tot orașul. Vă rog să vă faceți provizii în această jumătate de oră! Toate echipele sunt mobilizate pe teren. Vă țin la curent.“, a scris Elena Lasconi pe Facebook.

Acum s-a întâmplat tot în aceeași zonă, în zona Răceni, se pare că de la cutremur a plecat pământul, fiind și o zonă argiloasă. O salcie a fost înghițită de pământ în câteva minute. Nu se poate interveni cu utilajele fiind același risc pe timpul nopții.

Primărița Elena Lasconi a convocat SVSU la ora 16.00. Cetățenii sunt rugați să facă provizii de apă. Populația va primi apă nepotabilă prin cartiere, conform ziaruldinmuscel.

Cutremur în România pe 3 noiembrie. Mărmureanu, anul în care va avea loc un ”mare cutremur”. Efecte puternice

 

Un cutremur a avut loc, joi dimineață, în România. Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu, personalitate marcantă în tabloul cercetării românești din domeniul seismologiei, a oferit mai multe detalii, pentru DCNews, despre un „mare cutremur”, care ar urma să aibă loc, în România, în jurul anului 2040.

„Va fi un cutremur (n.r. în jurul anului 2040) cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc.

De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact”, spunea Gheorghe Mărmureanu în exclusivitate pentru DCNews (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel