Apple renunță la mașinile electrice, dar se apucă de roboți. La ce vor ajuta
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Surse citate de Bloomberg dezvăluie că gigantul tehnologic Apple examinează ideea de a dezvolta și lansa roboți personali pentru utilizarea în casă.

Potrivit informațiilor, în prezent sunt testate mai multe prototipuri, deși nu este clar dacă aceste proiecte vor fi aduse la viață.

Inițiativa de a aduce pe piață roboți destinati uzului casnic vine în contextul abandonării recente a proiectului de dezvoltare a mașinilor electrice, un domeniu la care Apple a lucrat intens timp de aproape un deceniu.

Testele cu prototipurile de roboți se află încă într-o fază incipientă, însă se discută despre posibilitatea creării unui robot capabil să urmeze persoanele în casă, precum și despre dezvoltarea unui dispozitiv sofisticat care să poată fi plasat pe birou și să deplaseze un ecran. Cu toate acestea, detaliile privind specificațiile tehnice ale acestor roboți rămân încă puțin clare.

Cu toate că ideea de a lansa roboți personali autonomi poate părea promițătoare, este puțin probabil ca aceștia să devină următorul produs de succes care să aducă Apple miliarde de dolari în vânzări, având în vedere faptul că compania realizează venituri substanțiale din vânzarea anuală a peste 230 de milioane de iPhone-uri, generând astfel o cifră de afaceri de peste 200 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, interesul pentru roboți autonomi nu este unul nou pentru Apple, care a mai discutat despre această posibilitate cu câțiva ani în urmă. Cu toate acestea, există încă o serie de obstacole tehnice de depășit, iar procesul de dezvoltare a unui astfel de gadget poate fi extrem de îndelungat.

Un alt factor care poate influența succesul unui gadget robotic Apple este prețul său ridicat, ceea ce ar putea conduce la volume mici de vânzări, așa cum s-a întâmplat și în cazul căștilor de realitate virtuală Vision Pro, comercializate de companie la un preț de 3.500 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel