Apple a câştigat procesul cu Samsung
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Tribunalul federal din San Jose, California, a decis ca Samsung să plătească celor de la Apple 800 de milioane de euro pentru că le-au copiat cel puţin trei inovaţii, între care se regăsesc şi popularele iPhones, iPad şi iPodTouch.

Autor: Diana Neacşu

Potrivit El Pais, în acelaşi proces s-au respins acuzaţiile pe care cei de la Samsung le aveau la adresa firmei fondate de Steve Jobs. Astăzi, cei de la Samsung au anunţat că vor face recurs la toate măsurile luate de tribunal.

Decizia judecătorilor poate avea consecinţe enorme pentru piaţa americană şi globală a smartphone-urilor si tabletelor. Samsung şi Apple controlează împreună mai mult de jumătate din piaţa mondială a acestor produse. Depinde dacă decizia judecătorilor va afecta doar modelele noi ale companiei sud-coreene sau şi pe cele vechi, iar în acest caz repercursiunile comerciale ar putea fi enorme.

Chiar dacă nu se cunosc deocamdată consecinţele  pe care le va avea această decizie, este foarte probabil ca Samsung să nu-şi poată distribui noul model de telefon Galaxy în SUA, iar prezenţa sa pe piaţa americană va fi redusă. Anul trecut Samsung a vândut 50 de milioane de smartphone-uri, dublu faţă de cifra de iPhone-uri vândute de Apple. În ultimul trimestru din 2011 sud-coreeni au avut câştiguri de aproximativ 4.800 milioane de euro.

Pe 15 aprilie 2011, firma fondată de Steve Jobs le-a cerut celor de la Samsung 2.750 milioane de dolari pentru că le-au copiat design-ul de iPhone şi iPad când au creat modelele de telefoane Galaxy S şi Galaxy SII, tableta 10.1 şi alte 22 de produse. Samsung a contraatacat reclamaţia Apple, cerând 400 de milioane pentru că americani au profitat de tehnologia wifi creată de ei în elaborarea iPhone-urile şi iPad-urile, folosind şi modul de integrare a reţelei 3D în telefoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel