APP atacă ordonanța legată de noile taxe și impozite care se va aplica din 1 ianuarie 2023! Este a 6-a lege pe care încearcă să o blocheze
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Codrin Ștefănescu
Sursă foto: Facebook Codrin Ștefănescu
A.P.P. a solicitat astăzi Guvernului României, printr-o adresă oficială, să renunțe definitiv la Ordonanța 16/15 iulie 2022, emisă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

„Este vorba de Ordonanța prin care românii, și așa sărăciți și dijmiuți prin toate celelalte inițiative legislative adoptate de către Guvern, sunt suprataxați și supraimpozitați. Inclusiv  în ceea ce privește suprataxarea locuințelor personale, atât din mediul urban, cât și rural.

A.P.P. a făcut către Guvern solicitarea de suspendare definitivă a aplicării Ordonanței, în temeiul Art. 108 din Constituția României, republicată, și al Art. 1, pct. III., alin.2, din Legea nr. 311/2021, privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe.

Știind că Guvernul României este total nepăsător și cinic la adresa oricărei solicitări venite din partea românilor (sindicate, pensionari, patronate), l-am atenționat că:

- A.P.P. a depus la Avocatul Poporului o adresă oficială, prin care îi solicităm să sesizeze Curtea Constituțională a României, asupra aspectelor de  neconstituționalitate în ceea ce privește Ordonanța 16/15.iulie 2022, prin care Guvernul a hotărât majorarea  birurilor către români. Echipa de juriști ai A.P.P. (magistrați, avocați) a argumentat  în această adresă și a subliniat d.p.d.v. juridic, toate aspectele de necostituționalitate ale Ordonanței.

-A.P.P. va depune totodată și în Parlament, Proiectul de lege privind anularea Ordonanței 16/2022. Ca să înțeleagă și cei de la Palatul Victoria, că mergem până la capăt pentru a bloca această măsură antiromânească.

Sperăm că discuțiile pe acest Proiect de lege va fi susținut și de alți parlamentari, contrar dispozițiilor primite de la șefii lor de partid. Sperăm să se responsabilizeze, măcar din interes față de familiile lor, față de electorii care i-au votat și i-au trimis în parlament, nu pentru a emite legi sau a aproba Ordonanțe înrobitoare, imposibil de suportat de către orice familie de români, sau cu vizibil caracter antiromânesc. 

Totodată solicităm Guvernului să comunice public, dacă numai la articolul legat de supraimpozitarea locuinței românilor, aceasta va crește de la 1 ianuarie 2023, chiar și cu 350%”, a transmis  Codrin Ștefănescu, Secretar General A.P.P.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel