Aplicația TikTok a fost interzisă și pe telefoanele angajaților Ministerului Apărării din Danemarca
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Ministerul Apărării din Danemarca s-a alăturat altor ţări occidentale în interzicerea utilizării platformei chineze de videoclipuri scurte TikTok pe telefoanele mobile oficiale şi alte dispozitive, informează luni DPA. 

Utilizarea platformei este interzisă din motive de securitate, dar şi pentru că aplicaţia este necesară doar într-o măsură foarte limitată pentru munca angajaţilor, a declarat ministerul luni la Copenhaga.

Oricine are TikTok instalat pe telefoanele mobile de serviciu sau alte dispozitive de lucru ar trebui să şteargă aplicaţia cât mai curând posibil.

Ministerul a urmat o recomandare a Centrului Danez pentru Securitate Cibernetică (CFCS), care recent a sfătuit să nu fie folosită aplicaţia TikTok pe dispozitivele agenţiilor guvernamentale.

Ministerele Justiţiei şi al Mediului şi Energiei ar fi interzis deja aplicaţia, potrivit informaţiilor media daneze.

Serviciul de video-uri scurte al grupului chinez ByteDance ar fost de asemenea interzis pe telefoanele mobile ale companiilor în alte ţări occidentale, de exemplu în Statele Unite şi Canada, precum şi de către Ministerul de Externe leton.

Parlamentul European a decis să interzică aplicaţia chineză de clipuri video TikTok pe telefoanele angajaţilor, din motive de securitate, a declarat marţi un oficial european, legislativul comunitar fiind cea mai recentă instituţie europeană care ia această măsură, relatează Reuters.

Interdicţia se va aplica şi pentru dispozitivele private conectate la e-mailul Parlamentului şi alte reţele de acces instalate pe ele, a spus oficialul, adăugând că decizia urmează să fie anunţată în curând. Comisia Europeană şi Consiliul UE au interzis de săptămâna trecută TikTok pe telefoanele angajaţilor, subliniind preocupările tot mari cu privire la compania deţinută de firma chineză ByteDance.

Platforma ultrapopulară de clipuri video, deţinută de compania chineză ByteDance, a fost luată în vizor de occidentali sub suspiciunea că Beijingul ar putea obţine acces la datele utilizatorilor săi din întreaga lume. Beijingul a negat în mod constant că ar avea astfel de intenţii.

Peste ocean, un proiect de lege pentru interzicerea TikTok a trecut de o etapă importantă în Congresului SUA.

Proiectul, propus de un ales republican, i-ar conferi preşedintelui Joe Biden autoritatea de a interzice complet TikTok, filială a grupului chinez ByteDance, în SUA.

Propunerea a fost adoptată miercuri de Comisia de Afaceri Externe, extrem de influentă, din Camera Reprezentanţilor, numai datorită voturilor republicanilor.

Numeroşi aleşi americani consideră că platforma de videouri scurte şi virale este o ameninţare pentru securitatea naţională.

Ei se tem, la fel ca un număr tot mai mare de guverne occidentale, că Beijingul ar putea accesa datele utilizatorilor din întreaga lume prin această aplicaţie, lucru negat de TikTok de mulţi ani.

'Să nu vă lăsaţi înşelaţi - TikTok este o adevărată ameninţare la adresa securităţii', a atras atenţia republicanul Michael McCaul, autorul proiectului de lege.

'Orice persoană care a descărcat TikTok pe dispozitivul său a oferit Partidului Comunist Chinez o uşă de intrare prin spate spre toate informaţiile sale personale', a subliniat el într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel