Apelul unui român din Iran: Poporul nu vrea război, vrem pace, vrem liniște. Să scăpăm de regimul care ne distruge țara
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Atacul Iranului asupra SUA
Atacul Iranului asupra SUA
Un român de origine iraniană a vorbit despre situația din Iran și imaginile pe care le-a văzut toată lumea de la înmormântarea generalului Soleimani. 

Despre atacul Iranului,  Mehrzad Moghazehi, român de origine iraniană, a afirmat, la Realitatea TV: ”Ne întristează că situația poate scăpa de sub control și poate începe un război. Deocamdată, se întâmplă pe tărâm străin, adică în Irak. Nu am apucat să iau legătura cu cei din țară. Dar, oricum, nu e bine, poporul nu vrea război, doar vrea să scape de regimul islamic care de 40 de ani ne sug ca niște căpușe resursele, ne sărăcesc și ne distrug țara”, a spus Mehrzad Moghazehi, român de origine iraniană, la Realitatea TV. 

Imaginile de la înmormântarea lui Soleimani, de ce au ieșit milioane de oameni în stradă

Despre oamenii care au ieșit în stradă la înmormântarea lui Soleimani, el a afirmat că sunt două categorii:  

”- o parte din popor e manipulat și spălat pe creier din copilărie și au ieșit din convingere.

- ceilalți au fost obligați să iasă, pentru că lucrează în instituții de stat, trăiesc din banii de la stat și au fost obligați să meargă, pentru că, dacă nu merg, îi dă afară de la muncă.”

Despre plecarea sa din Iran, Moghazehi a afirmat că ”În 1991, a fost decizia tatălui meu de a părăsi Iranul, pentru că erau impuse lucruri, trebuia să trăim într-un sistem care nu e plăcut. Tot poporul iranian, cei care nu sunt de partea regimului își doresc o țară liberă și pace, nu să fim în război cu toată lumea. De 40 de ani, regimul iranian e în război cu toată lumea, nu vrem război, vrem pace, vrem liniște.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel