Data actualizării:
Data publicării:

Apelul lui Zelensky către Europa: „Nu ne dați suficiente arme. Suntem nevoiți să refolosim echipamentele furate de la ruși”

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Într-o video-conferință cu liderii nordici, conduși de Boris Johnson, președintele ucrainean a cerut sprijin pentru armament. 

”Armele pe care ni le trimiteți durează 20 de ore, așa că reutilizam echipamentele furate de la ruși” este semnalul lui Volodimir Zelenski. El se plânge de starea armelor pe care aliații occidentali le furnizează Ucrainei, lansând din nou un apel către Europa.

”Ne ajung doar pentru 20 de ore într-o săptămână”, din acest motiv suntem nevoiți să ”refolosim echipamentele furate de la ruși”. Mai exact, liderul ucrainean a spus că ”facem tot posibilul pentru a obține luptătorii și sistemele de apărare antirachetă” de care Ucraina are nevoie. 

”Toți suntem ținta Rusiei și dacă Ucraina nu rezistă totul va fi în detrimentul Europei, aș vrea să vă ajutați ajutându-ne”, a insistat Zelenski.

”Știți de ce arme avem nevoie, toți știu. Vrem să avem garanții de încredere pentru noi înșine și, prin urmare, și pentru dvs." a continuat el. 

"Putem încă opri uciderea oamenilor și este ceva ce putem face împreună, oprim distrugerea democrației și o putem face acum, altfel vor veni și la voi”, a avertizat președintele ucrainean. Rusia începe să realizeze că războiul este mai complicat decât preconizau. Nu se așteptau la o asemenea rezistență. Ei au crezut în propria lor propagandă, care minte despre noi de zeci de ani”, a adăugat președintele ucrainean.

Președintele ucrainean nu omite să dea vești și pe rețelele de socializare, pe Facebook publicând fotografii cu distrugerile și clădirile prăbușite, scrie RaiNews.

”Vom reconstrui totul, fiecare stradă a fiecărui oraș, fiecare casă, fiecare apartament. Ne vom îndrepta toate eforturile către aceasta, tot ajutorul lumii. Deja creăm un fond comun pentru ca Ucraina să trăiască.” dă el asigurări. 

Adresându-se rușilor, el a spus că oricine a fost responsabil pentru acte grave de război va fi chemat la răspundere. 

”Colaborăm cu partenerii noștri la noi măsuri punitive împotriva statului rus”, a spus el.

Oricine este responsabil de război. Oricine este responsabil pentru distrugerea democrației. Oricine este responsabil de represiune” a adăugat președintele ucrainean. Armata rusă este absolut responsabilă pentru crimele de război, pentru că ”a provocat în mod deliberat o catastrofă umanitară” a mai acuzat Volodimir Zelenski. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel