Apelul IGSU, după ce doi copii, frați, au murit într-un incendiu care le-a cuprins locuința
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Doi copii și-au pierdut viața într-un incendiu.

Joi, în localitatea Sârbești din județul Buzău, un băiețel în vârstă de un an și surioara lui de doi ani și jumătate și-au pierdut viața într-un incendiu care le-a cuprins locuința.

În primele zece luni ale acestui an, 38 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe, dintre care 6 au decedat și 32 au fost răniți

IGSU face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

Pentru ca astfel de situaţii tragice să nu se mai producă, IGSU readuce în atenţia opiniei publice importanţa supravegherii copiilor, precum şi necesitatea respectării principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuinţe:

Nu lăsaţi niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcţiune sau nesupravegheate;

Nu utilizaţi mijloacele de încălzire cu defecţiuni sau deteriorate;

Nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice sau cu gaze;

Nu lăsaţi nesupravegheate lumânările, candelele sau alte mijloace ori aparate cu flacără deschisă;

Curăţaţi şi verificaţi coşurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operaţiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece.

NU LĂSAȚI COPIII SINGURI ACASĂ!

Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă!

Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!

Citește și...

Un pensionar și-a dat foc în fața unei primării din Gorj

Un bărbat și-a dat foc în fața primăriei din Peștișani, județul Gorj. 

Un localnic din comună Peștișani și-a dat foc, în această dimineață, în fața primăriei din localitate. Omul era supărat pe autoritatea locală și a amenințat că va recurge la acest gest disperat. IPJ Gorj confirmă incidentul, poliția ajungând imediat la fața locului.

Cetățeanul este originar din satul Brădiceni.

„Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu-Jiu au fost sesizați prin apelul unic 112, cu privire la faptul că un bărbat, de 65 de ani, din comuna Peștișani, în timp ce se afla în fața unei instituții publice din localitate, s-ar fi autoincendiat. La fața locului s-au deplasat echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj și Serviciului de Ambulanță Gorj, bărbatului fiindu-i acordat primul ajutor, ulterior fiind transportat la o unitate medicală. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cauzele producerii evenimentului”, a anunțat IPJ Gorj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel