Apel pentru înăsprirea legilor rutiere, lansat de victima lăsată fără picioare de un puşti de 19 ani cu BMW
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
apel-dumitra-porcesteanu
apel-dumitra-porcesteanu

Acum două luni viaţa Dumitrei Porceşteanu, din Bucureşti, s-a schimbat brusc. Un puşti de 19 ani, aflat la volanul unui BMW a inrat în maşina staţionată a femeii şi a accidentat-o grav. Medicii i-au salvat viaţa, dar ambele picioare i-au fost amputate de deasupra genunchilor.

Accidentul s-a produs pe şoseaua Constanţa – Mangalia, la ieşirea din Tuzla spre Mangalia. Dumitra Porceşteanu (52 de ani) din Bucureşti şi-a oprit maşina în parcarea unei benzinării şi a coborât să caute un obiect în portbagaj. Nu a văzut BMW-ul care ieşise de pe şosea şi venea direct spre ea. Femeia a fost prinsă între cele două maşini, iar impactul a fost atât de puternic încât ambele picioare i-au fost strivite între fiare.

Acum, Dumitra Porceşteanu încearcă să evite ca, pe viitor, viaţa altor persoane să se schimbe atât de dramatic.

Vă prezentăm mai jos, integral, apelul lansat de Dumitra Porceşteanu.

Ma numesc Dumitra Porcesteanu si am 52 de ani. Lucrez în comert şi am reuşit să mă realizez şi să am un trai decent.

Cu toate acestea viata mea nu are un curs firesc. Am fost victima unui accident rutier care m-a lasat fara picioare. Un accident produs de copiii teribilisti care, daca sunt la volanul unei masini scumpe, au impresia ca pot face orice. Asa distrug vieti!

Am decis sa fac un apel si spun ce am patit pentru ca atitudinii de acest gen pe sosele deviaza cursul destinelor. Cu ce drept fac asta? Cu siguranta ca acordul parintilor pe care ii au in spate, care ii ajuta sa-i scapa de puscarie. Romania nu este o tara care sa-i pedepseasca pe astfel de oameni. Legea este mult prea permisiva. Acest accident m-a invatat insa ca nu este suficient sa te plangi ca statul nu ne creeaza conditii, trebuie sa actionezi, sa spui cu voce tare si sa pui umarul la schimbare.

Astazi, vreau sa dau tonul unui alt stil de viata! O viata pe care o meritam si pe care, daca ne unim putem sa ne-o pastram. Pentru asta trebuie sa facem cateva schimbari pe acre sa le inaintam politicienilor, institutiilor statului, si care sa se transforme apoi un cadru legal mult mai riguros.

1. Smecherii din Romania sa nu mai aiba soselele lor! Sa sta in trafic ca noi toti, sa nu mai conduca cu viteze excesive si sa rada totul in fata lor. Legea poate face asta! O lege mai riguroasa ar putea chiar pedepsi mai dur persoanele care provoaca aceste accidente si fug de la fata locului. Astfel de oameni nu au ce cauta in libertate!

2. Sanctiuni mai dure pentru agresivitate la volan, exces de viteza si consum de alcool. Astfel de atitudini trebuie sa fie platite cu mii de euro amenda, iar in cazul accidentelor cu victime inchisoare obligatoriu. Nu poti scapa basma curata dupa ce ai distrus un destin si indirect ai distrus familii... Pretul scump pe care il platesti in urma unui accident, tu ca victima, fara nicio vina, oricum nu poate fi contorizat in bani. Am credinta insa, ca niste amenzi mai mari ii vor mai potoli pe o parte dintre ei.

3. In Romania azi nenorocesti oameni pe sosele, maine conduci iar. Eu cred ca ar trebui ca azi daca ai produs un accident, din vina ta trebuie in primul rand, in functie de gravitatea acestuia, sa ramai fara carnet de sofer cel putin un an. In cazurile extrem de grave cu pierderi de vieti omenesti ar trebui sa ti se ia dreptul, pe viata, sa mai conduci.

5. Sa fie obligati TOTI cei care iau o amenda sa urmeze cursuri despre cooperare in trafic, responsabilitate si prevenirea accidentelor.

6. In primii trei ani dupa ce ti-ai luat carnetul, cand nu ai inca experienta suficienta, sa nu ai voie sa conduci o masina puternica, un bolid.

Viata mea s-a schimbat fara ca eu sa vreau. Nu mi-am dorit asta si nu pot sa accept si sa cred ca eu traiesc fara picioare. Nu-i doresc nimanui pentru ca este obositor sa traiesti fiecare clipa cu gandul la ele. Au trecut mai bine de doua luni d ela accident si doar la asta ma gandesc. Dar am invatat ceva! Ca trebuie sa ma gandesc si la oamenii din jurul meu. Trebuie sa ma ajutati ca impreuna sa schimbam cursul acestor evenimente si sa face ca tot mai multe destine sa-si urmeze cursul lor firesc, neoprite deteribilisti care se cred regi pe sosele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel