Apel la boicotarea Netflix, după un clip ofensator despre Iisus Hristos. Petiție semnată de 800.000 de oameni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Grupuri religioase şi cercuri conservatoare din Brazilia au cerut boicotarea Neflix, care a inclus în oferta sa un videoclip umoristic de Crăciun în care Iisus este prezentat drept homosexual, informează AFP.

La sfârşitul zilei de miercuri, circa 800.000 de persoane semnaseră deja o petiţie online, scrie Agerpres. "Prima Ispită a lui Hristos", un videoclip de 46 de minute semnat de colectivul umoristic Porta dos Fundos, a fost publicat online de Netflix în data de 3 decembrie, declanşând în principal nemulţumirea evanghelicilor şi a unora dintre catolici.

"Suntem în favoarea libertăţii de exprimare, dar merită să atacăm credinţa a 86% din populaţie?", a declarat deputatul Eduardo Bolsonaro, fiul preşedintelui de extremă dreaptă Jair Bolsonaro.

Netflix a refuzat să comenteze

Episcopul de Pernambuco, Henrique Soares da Costa, a declarat că şi-a anulat abonamentul la Netflix, precizând că platforma este "posedată de o forţă demonică" şi calificând videoclipul drept o "blasfemie vulgară şi lipsită de respect".

Contactat de AFP, Netflix a refuzat să comenteze. Colectivul Porta dos Fundos, al cărui canal pe YouTube numără 16,2 milioane de abonaţi, a celebrat pe Twitter "succesul unei alte creaţii a lui Dumnezeu, programul nostru de Crăciun".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel