Apel la 112. Gabriel Mutu, propuneri vitale, făcute lui Mihai Fifor - VIDEO
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, i-a făcut trei propuneri ministrului de Interne, Mihai Fifor, importante pentru apelul la 112. 

"A fost un apel fals, o răzbunare pe iubitul ei, fata este din Constanța. Astfel de situații sunt foarte periculoase, se pot crea precedente extrem de periculoase.” a spus Gabriel Mutu, pentru DCNews.

Primarul Sectorului 6 i-a cerut ministrului de Interne, Mihai Fifor, să completeze legislația. 

”Vă spun câteva puncte:

Am cerut ca Poliția Locală să treacă sub comanda Poliției Naționale în astfel de situații, în momentul în care apare un astfel de eveniment, pentru a crește numărul de efective.  

Când suni la 112 să se facă interceptarea și localizare automat, să nu mai ai nevoie de ordonanță de la procuror sau mandat de la judecător. Logica apelului la 112 e să-ți salvezi viața, deci e clar că ești într-o situație în care nu mai poți pierde nicio secundă.

Dotarea sistemului 112, pentru că în alte țări, chiar dacă discutăm de cartele prepay, se poate face localizare prin intermediul celui cu care vorbește victima. Imaginați-vă că dvs. aveți o cartelă prepay, eu sunt polițist și am o cartelă pe abonament, în momentul în sunt în comunicare, telefonul dvs. transmite în rețeaua GSM un cod unic și luând urma telefonului meu, pot să identific, prin triangulare, unde se află telefonul cu care eu comunic” a spus Gabriel Mutu, pentru DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel