Apel către Guvernul României: Majorarea continuă a dobânzilor distruge viitorul acestei țări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
 / Foto: Pixabay, de Chronomarchie
/ Foto: Pixabay, de Chronomarchie
Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) consideră revoltător modul în care statul român, prin Banca Națională a României (BNR), a ales să pondereze inflația galopantă, împovărând românii care au credite la bănci. 

FACIAS solicită  Guvernului României să vină cu soluții anti-inflaționiste reale și nu să tolereze la nesfârșit politica păguboasă a BNR.
 
Considerăm că cei care ne conduc trebuie să recunoască că umflarea de către BNR indicilor ROBOR și IRCC, fără nicio altă măsură compensatorie pentru populație, a avut drept consecință majorarea cu până la 60% a ratelor românilor. Această politică financiară, orientată exclusiv pentru ajutorarea băncilor, va conduce în scurt timp la adevărate tragedii ce vor afecta populația activă a acestei țări.
 
FACIAS reprezintă acea parte a societății civile care nu poate tolera distrugerea lentă și sigură a segmentului de populație aflat la început de drum, respectiv familiile tinere care și-au cumpărat o locuință în rate și care riscă acum falimentul din cauza inacțiunii unor guvernanți lipsiți de soluții viabile.
 
FACIAS reamintește membrilor Guvernului României că tinerii din această țară nu au avut avantajul părinților lor de a primi o locuință de la stat și au fost nevoiți să se îndatoreze pentru următorii 30 de ani. Au făcut acest lucru cu eforturi financiare majore, în lipsa unei piețe reglementate a chiriilor, așa cum există în multe țări ale Uniunii Europene. 
 
În acest context, cerem expres membrilor Guvernului României să nu uite pe cine reprezintă și să propună rapid un set de măsuri pentru protejarea românilor care reprezintă viitorul acestei țări, transmite FACIAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel