Data actualizării:
Data publicării:

Apartamentele clickbait. Cum sunt atrași oamenii care vor să-și cumpere o casă cu anunțuri false. Totul părea minunat până când...

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto Pixabay
foto Pixabay

Dacă vrei să-ți cumperi o casă, trebuie să citești asta înainte. Nu de alta, dar poate vrei să sari peste etapa în care cineva să încerce să-ți ia ochii. 

În România anului 2021, respectul pentru cumpărător este demodat. Asta o demonstrează și multe anunțuri cu apartamente sau case de vânzare. Am văzut case de vânzare cu grădini minunate. Le mai văzusem undeva. Pe Pinterest! Aceeași poză, aceeași grădină. Oare cine a furat imaginea și cu ce preț? În Bucureștiul anului 2021, încă veți găsi anunțuri de vânzări imobiliare care se laudă cu ”stradă asfaltată” sau ”canalizare”. E bine, totuși, că electricitatea nu e văzută ca un lux. Din păcate, se întâmplă, chiar și la bloc să fie o mică nuanță între canalizare și fosă, ce să faci, nu ne încurcăm în detalii. 

Dar ce vreau să spun- și aici nu voi intra în sfaturi imobiliare cu cei care vor să dea 100.000 de euro pe un apartament cu 2 camere și 40 mp, doar pentru că e lângă metrou, adică în mijlocul gălăgiei, aglomerației și poluării - este că multe anunțuri imobiliare sunt de tip ”clickbait”. 

Și pentru a înțelege cât mai bine situația, vă expun următoarea situație: apartament de vânzare, în Drumul Taberei, cartier nou, etaj 1/5, 67 de mp, nemobilat 44.000 de euro, actele pregătite, poate fi vândut și mobilat, ca-n poze, adică minunat, anunțul publicat de două zile. 

Discuția: 

Cumpărător: Vă sun în legătură cu apartamentul de 2 camere, 44.000 de euro, 67 mp, la 1/5. 

Vânzător: Nu-l mai avem. Dar avem la 45.000 de euro, alt apartament. 

Cumpărător: În regulă, n-am văzut anunțul, așa că vă rog să-mi dați câteva detalii, dacă se poate. Ce suprafață are? 

Vânzător: 47 mp. 

Cumpărător: La ce etaj este și orientarea? 

Vânzător: Mai avem doar la 4/4, spre vest, adică toată ziua soare. 

Cumpărător: Locul de parcare cât costă? 

Vânzător: Depinde de proiect. 

Cumpărător: Pentru acest proiect. 

Vânzător: 3.500 de euro. 

Cumpărător: În anunțul acesta scria că actele sunt gata... sunt gata? 

Vânzător: Nu... în august. 

Cumpărător: Când în august? 

Vânzător: Spre... sfârșit. 

Cumpărător: În regulă, mulțumesc... 

Vânzător: Dar mai avem și la 57.000 dacă vă interesează, cu suprafață mai mare. 

Cumpărător: Suprafață mai mare tot pentru două camere sau e vorba de trei camere? 

Vânzător: Nu, tot două. 

Sumarizând: Nu mai avem apartament de 44.000, avem mai scump sau mult mai scump, și mult mai mic, nu mai e la un etaj inferior, ci la ultimul, iar blocul nu mai e de cinci etaje, ci de patru, ah, și veți sta toată ziua-n soare, deci totul e bine și frumos, vitamina D, veniți să vedeți, n-o să regretați. 

Cam așa decurge discuția pentru un apartament în București-Ilfov. Pentru cei care consideră că astfel de apartamente nu există, din cauza prețului, îi informez că sunt, mai aproape de natură, cu ceva mai mulți copaci, cu părculețe, magazine, dezvoltate, ca o comunitate. Ideea este însă alta. În București și-n împrejurimi, oamenii, unii dintre ei care muncesc mulți ani în afara țării pentru a-și cumpăra un apartament, alții care se îndatorează la bancă pe 20-30 de ani, vor să-și cumpere un apartament, dar se lovesc de anunțuri precum cel de mai sus. 

Nu trăim visul american, nu căutăm ”an amazing view” sau curte ori facilități, dar puțin respect pentru clientul care vine și dă zeci de mii de euro n-ar strica să existe. 

Dacă aș fi dezvoltator imobiliar, aș fi preocupat de ceea ce nu există în București: respect față de client: aș aplica vorba despre greci - ”îți ia banii cu zâmbetul pe buze”, facilități: precum un spațiu verde pe acoperiș, o terasă pentru oamenii care locuiesc în acel bloc, locuri de parcare subterane, suficiente, și supraterane, la prețuri diferențiate, o sală de fitness, un loc de joacă, o casă a scării finalizată și finisaje cu atenție, aș contracta și o companie de curățenie care să curețe tot blocul înainte de a fi scos pe piață. Și m-aș preocupa și să nu păcălesc clienții. Dar ce știu eu, când piața se pare că merge și așa, cu un nimic foarte scump pentru ce oferă. 

PS: Poza articolului e de pe pixabay, în caz că vă gândeați să o folosiți la anunțuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel