Apartamente de 11 milioane de dolari, de vânzare pe cel mai mare iaht
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 03 iul 2021, 08:32
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Conceput în Suedia și construit de compania norvegiană Vard pentru aproximativ 600 de milioane de dolari, Somnio urmează să fie cel mai mare iaht din lume, cu o lungime de 222 de metri, conform CNN. 

Coca navei va fi construită la Tulcea, unde vor fi făcute și primele amenajări. Somnio, care înseamnă „a visa” în latină, urmează să fie cel mai mare iaht din lume, când va fi lansat, în 2024. Nava va dispune de 39 de apartamente pe șase punți, alături de restaurante, baruri și un club.

Cumpărarea apartamentelor este posibilă numai pe bază de invitație sau recomandare, prețurile apartamentelor începând de la peste 11 milioane de dolari. Un purtător de cuvânt al proiectului a confirmat pentru CNN Travel că unele apartamente au fost deja achiziționate.

Fiecare dintre cele 39 de apartamente va include „caracteristici personalizate” bazate pe preferințele cumpărătorului, dar vor fi prevăzute, probabil, cu sală de sport, bibliotecă, precum și cu spații de luat masa în interior și în exterior, potrivit unui comunicat de presă de la Winch Design. Designerii din spatele Somnio spun că nivelul serviciilor vor fi comparabile cu ale unui hotel de șapte stele.

Unele dintre facilitățile comune disponibile la bord includ o cramă cu capacitate de 10.000 de sticle și o sală de degustare și un lounge în prova navei.

Între timp, The World, în prezent cel mai mare iaht rezidențial privat cu o lungime de 195 de metri, urmează să plece din nou în această lună, după ce a fost ancorată o mare parte din perioada pandemiei. În România, Vard deține șantiere navale în Brăila și Tulcea, iar în Constanța compania dispune de un birou de design, citează Mediafax.

Cel mai înalt hotel din lume se deschide în China

 J Hotel Shanghai Tower pretinde a fi cel mai înalt hotel din lume. Hotelul J ocupă etajele superioare ale Shanghai Tower - care, cu 632 metri este cea mai înaltă clădire din toată China, scrie CNN.

J are 165 de camere, dintre care 34 sunt apartamente. Există un serviciu de majordom personal 24/7, o piscină interioară, articole de toaletă Hermes și Diptyque, căzi în formă de magnolie, un spa de lux cu accent pe tratamente Reiki și seturi complete de ceai chinezesc în fiecare cameră.

Hotelul are patru tipuri de apartamente, cel mai scump având 380 de metri pătrați. Pe lângă dormitor, apartamentul include un salon, birou, bucătărie și zonă de fizioterapie.

Cea mai ieftină cameră costă aproximativ 557 de dolari pe noapte, în timp ce J Suite, un apartament ceva mai puțin luxos, costă aproximativ 10.467 dolari.

Există, de asemenea, șapte restaurante diferite în hotel. J este deținut de Jin Jiang International, una dintre cele mai mari companii de turism și hoteluri din China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?