Apare berea instant, sub formă de pudră
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
O companie de bere mănăstirească din Germania produce prima bere instant, sub formă de pudră.

Klosterbrauerei Neuzelle, o fabrică de bere mănăstirească din Germania, a dezvoltat ceea ce ei numesc „prima bere pudră din lume”. Berea fără alcool și cu conținut ridicat de dextrină a fost preparată înainte de a fi procesată și transformată într-o pulbere care se poate dizolva în apă, conform Interesting Engineering.

Produsul a fost dezvoltat cu finanțare de la Ministerul Federal German pentru Afaceri Economice și Energie (BMWi) și în colaborare cu alți „parteneri tehnologici”. Compania din spatele ei, fabrica de bere germană Klosterbrauerei Neuzelle, vrea să schimbe modul în care se face berea prin scurtarea procesului și utilizarea de mai puține materii prime și energie. Berăria plănuiește inițial să comercializeze berea sub formă de pudră în cantități mici, până la jumătatea anului 2023, pentru a testa modul în care oamenii percep noul produs.

Cu toate acestea, compania dorește să mărească producția și să introducă versiuni alcoolice. În timp ce berea sub formă de pudră este încă relativ nouă, alte pulberi instant, precum cea pe care Kingfisher a lansat-o în 2019, nu sunt la fel de populare sau binecunoscute ca berea tradițională.

Unul dintre avantajele principale ale berii sub formă de pudră este că este mult mai ușoară decât berea tradițională, ceea ce promite economii masive la costurile de transport. Datorită naturii sale ușoare, poate fi expediată cu doar 10% din greutatea berii convenționale (care este oricum 90% apă). Astfel, ea devine un produs atrăgător pentru piețele îndepărtate precum Asia și Africa, unde costurile de transport sunt mai mari.

„Este timpul să punem la încercare producția clasică de bere și logistica [având în vedere] felul în care tratăm mediul”, a comentat un acționar al fabricii de bere mănăstirească Neuzelle, Helmut Fritsche, despre proiectul revoluționar.

„Miliarde de litri de apă sunt transportați către consumatorii din întreaga lume, deoarece berea constă în până la 90% apă. Din punct de vedere al mediului, economisim deja la transport, dar nu încă la utilizarea resurselor și [costurile de producție]”, a adăugat el.

Klosterbrauerei Neuzelle speră să vizeze mai întâi aceste piețe, apoi să ajungă și pe alte piețe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel