Apar centre de colectare la Brăneşti, Moara Vlăsiei şi Grădiștea, unde pot fi aruncate, gratuit, electrocasnice, anvelope, deşeuri din construcţii, anunță Andrei Mihai (CJ Ilfov)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Andrei Mihai, administratorul public al Consiliului Județean Ilfov, a vorbit despre cele trei centre de colectare a deșeurilor voluminoase care vor fi înființate în județ.

"Am obţinut finanțare prin PNRR pentru înfiinţarea unor centre de colectare prin acord voluntar. Vom înfiinţa la Brăneşti, Moara Vlăsiei şi Grădiștea trei astfel de centre, unde populația din acea zonă - 55.000 - 60.000 de locuitori - îşi vor putea duce deşeurile voluminoase - electrocasnice, anvelope, deşeuri din construcţii - în mod gratuit acolo. Acest proiect va fi gata până la finalul acestui an. Termenul limită până la care noi trebuie să avem aceste centre finalizate este 30 septembrie, conform PNRR. Suntem în acest moment în curs cu licitaţia pentru execuţia centrelor.

Un proiect poate şi mai important este sistemul de management integrat al deşeurilor din judeţul Ilfov. Şi aici vorbim de o primă etapă în care achiziţionăm cred că aproximativ 300.000 de pubele pe care le vom da la populaţie. Vorbim de pubele pentru deşeuri reziduale, deşeuri reciclabile, pentru hârtie, metal, plastic, sticlă, biodeșeuri care, în momentul în care vom delega licitaţia pentru operarea colectării şi transportului deşeurilor în judeţul Ilfov, se vor preda operatorului care le va distribui în mod gratuit către populaţie", a spus Andrei Mihai, în cadrul conferinței "Curățenia de primăvară în România" - Ediția 2024, organizată de DC Media Group.

Conferința integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel