Apa plată. Cum alegi apa în funcție de afecțiunile de care suferi
Una dintre condițiile de care trebuie să ții seama atunci când vei cumpăra apă plata este felul in care este ambalata: apa minerala plata la sticla fumurie este considerata a fi cea mai indicata, deoarece proprietatile i se conserva mult mai bine. Daca preferi sticlele cu apa plata la PET, trebuie sa stii ca nu trebuie expuse la razele soarelui si nici la caldura, potrivit diete-sanatoase.ro .
Apa plata care contine un numar cat mai scazut de nitrati, este cea mai buna de baut. Nitratii sunt niste substante toxice, care sufera transformari pana cand devin cancerigene si predispun si la diferite afectiuni (printre care tulburari respiratorii, methemoglobinemie – care este daunatoare mai ales copiilor); pentru ca organismul sa nu fie afectat, concentratia lor trebuie sa fie mai mica de 0.5 mg/litru, pentru toate categoriile de varste. Studiile arata ca Aqua Carpatica si Devin se numara printre apele plate care contin cel mai scazut numar de nitrati, de aceea sunt considerate printre cele mai sanatoase si bune de consumat in orice cantitate.
Un alt criteriu care stabilieste calitatea apei este si numarul de reziduuri existent/litru. Apele plate care au reziduuri sub 500 mg/litru pot fi consumate fara probleme, in cantitate nelimitata, deoarece au un grad de puritate ridicat: Hera, Evian, Vittel si Stanceni sunt exemplele cele mai concludente.
Ce apă plată este recomandată în funcție de afecțiunile de care suferi
– In litiaze biliare si afectiuni hepato-biliare se recomanda apa plata Carpatina, deoarece are in componenta un grad ridicat de sulfat de calciu si magneziu; tot pentru acele afectiuni poti bea si apa plata Biborteni, cu diferenta ca aceasta din urma se poate consuma doar ocazional (nu zi de zi) si este interzisa in regimurile fara sare, pentru ca pe langa concentratia mare de calciu, magneziu si fluor, contine si sodiu.
– Pentru regimurile fara sare, in tratamentele edemelor, ca apa pentru biberon, pentru facilitarea diurezei si in remedierea litiazei oxalice si fosfocalcice, cea mai indicata este apa plata Dorna, deoarece este oligometalica, bogata in calciu si magneziu.
[citeste si]
– Pentru hiperazotemie, celulita si negi: apa plata Poiana Negri, care este putin mineralizata, insa are un continut important de calciu.
– Apa plata Borsec contine o cantitate mare de sulfat de calciu si magneziu, este puternic mineralizata, de aceea se recomanda sa nu fie consumata prea des, ci doar ocazional. La polul opus se afla apa plata Izvorul Minunilor, care este slab mineralizata. Apa plata Bucovina nu este indicata in cazul regimurilor fara sare, pentru ca are un continut ridicat de sodiu, flour, calciu si este bicarbonata sodica.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News