Apă cu castraveți: 6 motive pentru a începe dimineața cu o băutură sănătoasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Apa cu castraveți, 6 motive pentru a începe dimineața cu o băutură sănătoasă. Sursa foto: freepik.com
Apa cu castraveți, 6 motive pentru a începe dimineața cu o băutură sănătoasă. Sursa foto: freepik.com
Nutriționiștii spun că apa cu castraveți aduce beneficii incredibile organismului. Sunt cel puțin 6 motive pentru care ar trebui să bei această apă sănătoasă dimineața.

Dimineața poate începe nu doar numai cu o ceașcă obișnuită de cafea aromată. Se dovedește că apa simplă cu castraveți, care are și calități benefice pentru organism, îți o oferă o stare de bine și o doză de energie. Află de ce este bine să începi dimineață cu apă de castraveți.

1. Întărește sănătatea. Apa de castraveți ajută la scăderea tensiunii arteriale, deoarece conține o combinație benefică de potasiu, magneziu și sodiu. Consumul regulat de apă cu castraveți reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral, reduce frecvența atacurilor de cord și minimizează problemele renale.

2. Reduce apetitul. Această băutură te va ajuta dacă ești la dietă. Apa cu castraveți va reduce serios senzația de foame, astfel că toată cantitatea de mâncare consumată va scădea simțitor, ceea ce va determina, cu siguranță, dispariția kilogramelor în plus.

Trei amestecuri de uleiuri esențiale calmează nervii și combat anxietatea: combină-le corect și fii sănătos

3. Îmbunătățește starea pielii. Dacă folosești, zilnic, apă de castraveți pentru o perioadă lungă de timp, starea pielii se va îmbunătăți considerabil, va deveni mult mai fină și mai elastică. Acest lucru este posibil datorită conținutului ridicat de dioxid de siliciu din castraveți, o componentă importantă a țesutului conjunctiv.

4. Promovează hidratarea organismului. Apa de castraveți este un remediu delicios pentru hidratarea întregului corp, și nu doar a pielii. Băutura îmbunătățește, de asemenea, funcționarea sistemului cardiovascular și ajută la curățarea toxinelor.

Ești la dietă și nu poți slăbi? Renunță la trei obiceiuri care te împiedică să pierzi în greutate

5. Oferă vitamine. Castraveții conțin o cantitate mare de minerale și vitamine necesare unei persoane, care sunt ușor de absorbit. Această legumă este deosebit de bogată în fibre și vitaminele A și C.

6. Ajută la detoxifiere. Apa de castraveți este excelentă pentru detoxifierea organismului. Nu doar că promovează eliminarea toxinelor dăunătoare, ci și întărește starea de sănătate.

 

Cum se prepară apă cu castraveți?

O băutură sănătoasă, constând din castraveți cu apă plată, este foarte ușor de preparat. Pentru aceasta, pe lângă cele două ingrediente deja menționate, ai nevoie de mentă și lămâie. 

Toarnă 2 litri de apă într-un vas. Adaugă feliile de castravete, o crenguță de mentă și o felie de lămâie. Pune băutura pregătită la frigider peste noapte.

Protejează împotriva răcelilor și întărește sistemul imunitar: 11 beneficii ale usturoiului

Dimineața o poți bea deja fără a te limita. Deoarece castraveții conțin în mare parte apă, un pahar cu această băutură delicioasă are circa 12 calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel