Probleme cel puțin două-trei ierni de acum încolo cu apa caldă și căldura, în București. Zonele din Capitală afectate la orice țeavă spartă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Nicușor Dan promitea apă caldă
Nicușor Dan promitea apă caldă
Bucureștenii au fost avertizați de Nicușor Dan că ar mai putea îndura câteva ierni în frig și fără apă caldă. Directorul Termoenergetica vine să confirme acest scenariu, însă asigură că majoritatea bucureștenilor vor beneficia de agent termic. 

Claudiu Crețu, director Termoenergetica, a afirmat, la Antena 3, întrebat dacă vor avea bucureștenii apă caldă și căldură în iarna 2021-2022: ”Marea majoritate, da, dar punctual vor mai fi probleme. Nu poate să spună cineva că nu vor mai fi probleme iarna aceasta sau cel puțin 2-3 ierni de acum încolo până se fac investiții consistente din fonduri europene. Din păcate, nu este posibil. Vorbim de o rețea cu zeci de ani vechime și cu foarte multe probleme”. 

Colentina și Fundeni, afectate la orice spărtură

În București, sunt sute de mii de familii care depind de apa caldă și căldura asigurată de Termoenergetica. ”Țevile se pot sparge în anumite zone și, fiind nevoie de intervenție, pentru 2-3 zile, în zeci-sute de blocuri, nu vor beneficia de agent termic, până se remediază problema respectiva. Cele mai mari probleme sunt la capetele de coloană, adică Colentina, Fundeni, zonele unde apa ajunge cel mai departe. Orice spărtură pune probleme pe capetele de coloană” a mai spus directorul Termoenergetica, în emisiunea News Magazine, realizată de Mihaela Bîrzilă. 

El a prezicat că, din informațiile pe care le are, gigacaloria va fi în continuare subvenționată, ceea ce este o veste bună pentru românii racordați la sistemul centralizat de apă caldă și căldură. Totodată, directorul Termoenergetica a dat vina pentru această situație pe lipsa de investiții, acuzând că s-au cumpărat panseluțe. 

Promisiunea mea este că iarna 2022-2023 va fi mult mai bună decât iarna aceasta (n.r. 2020-2021) și iarna viitoare, iarna viitoare va fi mai bună decât anul acesta.” spunea Nicușor Dan la finalul anului 2020. 

Amintim și că Nicușor Dan promitea bucureștenilor că-n ziua imediat următoare alegerilor locale vor putea face duș cu apă caldă. Ulterior, însă, lucrurile par a fi mult mai complicate, iar rezolvarea pare a fi una de durată. 

Totuși, așa cum a remarcat în repetate rânduri și analistul politic Bogdan Chirieac, lipsa de apă caldă și căldură nu pare a nemulțumi bucureștenii. În caz contrar, ei ar fi protestat masiv în fața unei astfel de situații, cu atât mai mult cu cât gradele Celsius din stradă, în sezonul rece, ajung să fie comparabile cu temperatura din casă. 

Nicușor Dan și-a scris, de mai multe ori, demisia

Conform unor surse de presă, Nicușor Dan și-ar fi scris în repetate rânduri demisia de la Primăria Capitalei, recunoscând astfel că situațiile îl depășesc. 

"Am auzit că și-a scris demisia de vreo 5 ori. Am și eu prieteni acolo în primărie care mi-au povestit. I-o rupe cineva, i-o rupe. Omul și-a asumat, nu face față, lasă-l să plece. Tot respectul pentru domnul Nicușor Dan... vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel