Apa, beneficii. Element esențial al existenței
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Nu doar că ajută la funcționarea optimă a organismului și la menținerea sănătății, dar are și o serie de proprietăți miraculoase pentru organismul nostru.

După aer, apa este cel de-al doilea element esențial existenței. 

Celulele, organele și țesuturile o folosesc atât pentru a regla temperatura corpului, cât și pentru a ajuta organismul să își îndeplinească principalele funcții. Deoarece prin respirație, transpirație și digestie corpul nostru pierde apă, este important să îl rehidratăm constant. 

Elixir al tinereții

Apa ajută foarte mult la menținerea sănătății tenului și a vitalității corpului. Deși folosirea cremelor hidratante îți poate crea impresia că te ajută să previi problema pielii uscate, efectele lor sunt palide în comparație cu cele ale apei. Consumul apei este cea cea mai bună metodă de a-ți hidrata tot corpul în interior și la exterior. Dacă bei cel puțin 2 litri de apă pe zi, pielea ta va arăta mult mai bine și senzația de vitalitate va fi crescută.

Dieta perfectă

Nu poate fi ignorat nici faptul că apa ne ajută să ne păstram silueta sau să slăbim. Tocmai de aceea, foarte multe diete recomandă, pe lângă consumul unor alimente, și consumul unei cantități importante de apă.

Apa ajută la arderea grăsimilor acumulate, iar lipsa unei cantități adecvate îngreunează munca ficatului în procesul de detoxiere al corpului. Atunci când bei destulă apă, pe de altă parte, ficatul reușește să metabolizeze grăsimea stocată în organism, mult mai eficient. Astfel, apa ajută la eliminarea toxinelor din corp și la prevenirea constipației.

Citește și: Cel mai inteligent om din lume, secret dezvăluit. Ce face în fiecare zi 

Întărește musculatura

Un alt beneficiu mai puțin cunoscut al consumului de apă este acela că ajută la formarea unei musculaturi puternice: îți ajută mușchii să funcționeze mai bine și îți oferă o rezistență mai mare atunci când faci mișcare. Adăugând cel puțin opt căni pe zi în dietă, vei reuși să îți construiești o masă musculară puternică.

Creşte capacitatea cognitivă

Consumul de apa crește funcțiile cognitive. Dacă bei între 8 și 10 căni de apă pe zi, asiguri aportul de oxigen necesar bunei funcționări a creierului și îți îmbunătațești capacitatea cognitivă cu peste 30%.

Protejează articulațiile

Unul dintre cele mai puțin cunoscute beneficii ale consumului de apă este faptul că acest obicei ajută și în ceea ce privește sănătatea articulațiilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel