Anunţuri de vânzare şi închiriere imobiliare. Topul vânzărilor
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Apartamentele cu două camere au înregistrat cele mai multe anunţuri de vânzare şi închiriere în 2017.

Conform datelor Wizmo.ro, platformă imobiliară dedicată atât sectorului rezidenţial, cât şi celui de business, cele mai listate tipuri de proprietăţi în 2017 pe segmentul rezidenţial au fost apartamentele cu două camere. De asemenea, cele mai multe listări de anul trecut, atât pentru vânzare, cât şi pentru închiriere, au fost înregistrate în Bucureşti.

Conform reprezentanţilor Wizmo, cele mai dinamice oraşe pe segmentul de vânzare de locuinţe de pe piaţa imobiliară locală au fost Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Floreşti şi Iaşi, unde apartamentele cu două camere au fost cele mai ofertate tipuri de locuinţe.

'Vânzările şi închirierile de locuinţe din România (atât apartamente, cât şi case) şi-au menţinut tendinţa de creştere pe parcursul anului 2017. Această tendinţă se reflectă şi în ceea ce priveşte listările, respectiv raportul dintre oraşele mari, ce oferă valori comparabile cu anii anteriori. Capitala a rămas pe primul loc şi anul trecut în ceea ce priveşte numărul de proprietăţi listate spre închiriere. În ciuda preţurilor aflate în creştere în fiecare an, spaţiile rezidenţiale listate spre închiriere se regăsesc, cu precădere, tot în marile oraşe ale ţării, unde există centre universitare', arată Maarten Deboo, CEO Wizmo.ro, într-un comunicat remis, joi, Agerpres.

Cele mai multe tipuri de proprietăţi listate în 2017 pentru segmentul de vânzare au fost apartamentele. Din totalul de anunţuri pentru proprietăţi destinate vânzării, aproape 90% au fost apartamente situate în oraşe precum Bucureşti, Constanţa şi Floreşti. Pe de altă parte, cele mai multe listări de case au fost înregistrate în Cluj-Napoca, cu un procentaj de 17% din totalul anunţurilor pe acest oraş, urmat de Constanţa, cu un procent de 12% listări de case în 2017.

Construcţiile vechi domină în Bucureşti

Capitala deţine recordul şi în ceea ce priveşte procentul de construcţii vechi listate, de circa 97%, urmată îndeaproape de Constanţa, cu 96,59%. Cele mai multe construcţii noi disponibile pe Wizmo.ro au fost înregistrate în Floreşti, localitate învecinată cu oraşul Cluj-Napoca, un procent de 11% din totalul proprietăţilor listate pe acest oraş, surclasând astfel oraşe ca Bucureşti şi Cluj-Napoca. De altfel, oraşul Floreşti apare pentru prima dată în topul celor mai active oraşe de pe piaţa imobiliară.

[citeste si]

Timpul mediu de vânzare a unei proprietăţi pe platforma imobiliară proprie s-a situat, anul trecut, la 95 de zile pentru locuinţele noi şi la 116 zile în ceea ce priveşte locuinţele vechi. De asemenea, cel mai mare preţ mediu de vânzare pe mp al unităţilor listate anul trecut s-a înregistrat în Cluj-Napoca, unde s-a situat la aproape 1.400 de euro euro/mp, iar cel mai mic a fost în Floreşti, la 814 euro/mp. În Constanţa, preţul mediu pe mp a fost de 1.075 de euro/mp, iar în Iaşi de 991 de euro/mp. La nivelul capitalei, s-a înregistrat un preţ de 1.355 de euro/mp, raportat la anunţurile postate pe Wizmo.ro în anul 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel