Anunțul momentului pentru pensionari. Promisiunea făcută de Marcel Ciolacu
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Reformarea sistemului de pensii este în așteptare, asigură Marcel Ciolacu, liderul PSD. 

Legea pensiilor va intra în dezbatere și pentru un vot în Camera Deputaților după ce România va primi raportul Băncii Mondiale cu privire la acest subiect.

Întrebat în cât timp ar putea să ajungă la votul final în Camera Deputaților legea pensiilor, Marcel Ciolacu a dat asigurări în acest sens. ”După ce avem detaliile de la Banca Mondială, legea pensiilor speciale va intra la Camera Deputaților”, a spus Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește pensiile militare, președintele PSD a spus că își menține părerea, respectiv că nu sunt pensii speciale. ”22 de state, membre ale UE, consideră că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, și-mi mențin punctul de vedere. Sunt ferm convins că vom veni cu o soluție. Îmi mențin părerea: pensiile militarilor nu sunt pensii speciale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Pensiile militare sunt pensii speciale, spune Comisia Europeană

În același timp, președintele Camerei Deputaților a afirmat că a existat o discuție cu ministrul Muncii, Marius Budăi, care, în ședința conducerii PSD, a spus că urmează să vină raportul Băncii Mondiale cu privire la pensiile speciale. 

"Pensiile speciale nu ţin de competenţele Uniunii Europene (UE). Cu toate acestea, pentru ca România să primească fondurile alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), aceasta trebuie să îndeplinească satisfăcător reformele referitoare la pensiile speciale la care ţara s-a angajat prin acest plan. Revizuirea vizează toate pensiile speciale, inclusiv a celor militare, cu scopul de a le alinia cu principiul contributivităţii, şi face parte dintr-o reformă mai amplă a sistemului public de pensii, reprezentând un element cheie al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României", se menţionează în precizările CE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel