Domeniile care scapă de plata CASS, după ce s-a aflat că vor scădea salariile. Anunţul lui Ciolacu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Anunțul lui Marcel Ciolacu, după ce s-a aflat că unii angajați s-ar putea trezi cu salarii tăiate / Foto: Pixabay
Anunțul lui Marcel Ciolacu, după ce s-a aflat că unii angajați s-ar putea trezi cu salarii tăiate / Foto: Pixabay
Marcel Ciolacu a venit cu un anunț după ce s-a aflat că salariile angajaților din construcții, agricultură și industrie alimentară ar fi putut scădea în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți salariații.

Astăzi au apărut informații în presă potrivit cărora unii angajați vor încasa mai puțini bani decât înainte de majorarea salariului minim. Acest lucru ar fi urmat să se întâmple și în cazul angajaților din construcții.

Pentru că aceștia nu sunt încă obligați să plătească CASS, inițial ar fi primit în mână 394 de lei în plus, după majorarea salariului minim pe economie. Însă, după ce ar fi fost eliminată scutirea de CASS, salariații din construcții ar fi încasat chiar mai puțini bani decât înainte de majorare, adică cu 56 de lei în minus.

VEZI ȘI: Salariații care nu vor simți în buzunare majorarea salariului minim, după adoptarea Legii austerității. Vor da bani, nu vor lua în plus

Marcel Ciolacu: Până atunci toate salariile din construcție, agricultură și industrie alimentară vor rămâne la fel

Ulterior, premierul Marcel Ciolacu a venit cu un anunț în acest sens.

"Calculele prezentate în această dimineață de Ministerul Finanțelor arată că în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de domeniul de activitate, salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industrie alimentară ar fi putut scădea. Cu toții, și mai ales eu, am promis că nu se va întâmpla acest lucru și nu sunt de acord cu acest lucru.

Niciun salariul minim net nu trebuie să scadă, drept urmare am decis să scoatem de pe ordina de zi această ordonanță care vizează aceste categorii. Ministerele de resort vor reanaliza textul. Până atunci toate salariile din construcție, agricultură și industrie alimentară vor rămâne la fel. Cu alte cuvinte vor rămâne neafectate deoarece au încă scutirea la CASS", a declarat Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel