Anunț pentru toți abonații Vodafone. Serviciul care nu va mai fi disponibil din februarie 2023
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Vodafone și-a înștiințat abonații că un serviciu nu va mai fi disponibil din februarie 2023. 

”Bună! Ne dorim să îți oferim servicii și funcționalități relevante pentru tine. Că urmare a utilizării reduse a funcționalității MMS, facilitățile oferite fiind accesibile și mai ușor de folosit pe alte aplicații, aceasta va fi dezactivată începând cu 15.02.2023. Echipa Vodafone” arată Vodafone într-un sms către abonații săi. 

Astfel, mesajele multimedia vor fi eliminate pentru abonații Vodafone de la 15 februarie 2023. MMS era mai puțin folosit în ultimul timp spre deloc, fiind de mult înlocuit cu aplicații mult mai folosite, precum WhatsApp sau Facebook Messenger. 

MMS permite transmiterea de mesaje multimedia, imagini, video sau audio prin WAP (Wireless Application Protocol) în cadrul unei reţele de telefonie mobilă. Funcția este veche de peste 20 de ani, la început fiind și costisitoare. 

”SMS-ul se tarifează la transmiterea sa, indiferent dacă a fost sau nu recepţionat de destinatar. Un SMS conține un număr de maxim 160 de caractere latine; dacă mesajul conține caractere speciale (de exemplu, diacritice, hieroglife) va fi fragmentat, putând avea maxim 70 de caractere, iar tarifarea se va face distinct pentru fiecare SMS. Mesajele multimedia (MMS) permit trimiterea și primirea mesajelor de până la 300 kb (imagini și fișiere audio), iar traficul de date se tarifează la deschiderea unei sesiuni” arată descrierea de pe site-ul Vodafone. 

WhatsApp, schimbări importante de trimitere și păstrare a mesajelor. Funcția la care s-ar lucra în total secret

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel