
După ce duminică, 4 iunie, s-au înregistrat cozi kilometrice în zona podului de la Feteşti, autorităţile au decis să devieze traficul dinspre Bucureşti spre litoral.
"Luni, 5 iunie, în intervalul orar 12.00 - 22.00, în funcție de valorile de trafic, CNAIR și Poliția Rutieră, vor lua măsura devierii circulației pe sensul de mers București - Constanța, Autostrada A2, prin nodul rutier Drajna.
Având în vedere că pe tronsonul kilometric 142 – 148, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea, traficul este deviat către calea 1, unde se circulă pe câte o bandă pe sens, în vederea fluidizării traficului, se va recurge la oprirea circulației pe sensul către litoral, în anumite intervale orare, pentru a permite deplasarea pe două benzi a celor care circulă pe sensul către Capitală.
Astfel, recomandăm celor care intenționează să plece dinspre București spre Constanța să țină cont că, în intervalul orar 12.00-22.00, traficul va fi deviat, pentru anumite perioade, prin nodul rutier Drajna și nu vor mai putea continua deplasarea pe Autostrada A2 să utilizeze următoarea rută:
A2 (București – Nod Rutier Drajna) – DN21 (Nod Rutier Drajna - Slobozia) – DN2A (Slobozia – Țăndărei – Giurgeni – Hârșova – Ovidiu – Constanța.
Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloană, cei care se întorc de la mare pot opta pentru rute alternative la Autostrada A2, respectiv:
• DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – București;
• A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București;
• DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București)", a transmis CNAIR.
O altă rută foarte aglomerată va fi DN1 Valea Prahovei, dinspre Braşov către Ploieşti şi Bucureşti. Recomandarea pentru întoarcere este pe DN 1A, prin Săcele şi Cheia. Ultima informaţie, de la frontiere: deocamdată nu sunt cozi la vămile Nădlac II şi Giurgiu-Ruse la intrarea în ţară, le aşteptăm în orele următoare, bineînţeles şi la Vama Veche, pentru intrarea în ţară dinspre Bulgaria, scrie Rador.
Cât mai durează lucrările
Am întrebat la CNAIR cât mai durează lucrările, care sunt costurile totale ale acestora, dar şi ce probleme au fost descoperite. Iată ce răspunsuri am primit.
"Pentru o corectă informare din punct de vedere tehnic amintim faptul că Podul peste brațul Borcea situat pe Autostrada A2, la km 149+680 este compus din două poduri asezate jonctiv, fiecare cu lungimea de 970 m, fiecare în parte deservind două benzi de circulație. În acest sens, subliniem faptul că reabilitarea suprastructurii podului de pe Calea 1 (sens Bucuresti- Constanta) a fost finalizată.
De asemenea, în prezent se lucrează pe Calea 2 (sens Constanța-București), iar lucrările majore se realizează pe Viaductul de acces dinspre Constanța cu o lungime de 380 m.
Lucrările de reabilitare a podului peste bratul Borcea situat pe Autostrada A2 la km 149+680 au termen de finalizare data de 25 Iulie 2023, cu posibilitate de prelungire maxim 3 luni, în conformitate cu prevederile contractuale.
Chiar dacă restricțiile de circulație se vor ridica înainte de termenul men’ionat mai sus, lucrările la intradosul suprastructurii și la infrastructură (care nu vor afecta traficul rutier) vor continua.
În conformitate cu ultimul Act Adițional întocmit în baza OUG 64/2022, valoarea contractului este de 77.317.621,84 lei fără TVA, respectiv 92.007.969,98 lei cu TVA", a explicat CNAIR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie, cu Mihai Voropchievici. Negru la Vârsători, săptămână plină de reuşite pentru Capricorni
- Olguța Berbec nu se lasă, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul: "Merg mai departe. Toată lumea cunoaște adevărul"
- Ţara Galilor a impus limită de viteză de 20 km/h în localitate. Şoferii români, metodă prin care evită să îşi piardă carnetul
- Problemă mare pentru România în 2024 cu prezidenţialele. PNL, PSD, AUR sau USR, cine câştigă
- Pantofii, căştile şi telefonul Laurei Roşca, DJ Lalla, au fost găsite pe malul mării
- Paracetamolul, pe locul 1 la cauze de toxicitate gravă asupra ficatului. Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţi. "Mergeţi imediat la spital, chiar dacă nu există semne de boală"
- Raed Arafat, răspuns ironic pentru primarul din Galaţi, Ionuţ Pucheanu. "Cei deranjaţi de Ro-Alert să nu pună telefonul lângă pat, să îl pună afară"
- Vremea în octombrie. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă la ce temperaturi să ne așteptăm în a două lună de toamnă
- România încă are localități ca acum 100 de ani, în care se pot turna filme precum Moromeții. "La noi e simplu să găsești o lume din trecut și în zilele noastre"
- Elon Musk, pus la punct de Ministerul german de Externe în doar câteva cuvinte pe Twitter